Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 08-01-2022 10:11   Güncelleme : 08-01-2022 10:11

AKYAZI SPOR KOMKLEKSİ HIZLA YÜKSELİYOR

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın ilçeye kazandıracağı ve 43 milyon 335 bin liralık bedeli ile ilçe tarihinin

AKYAZI SPOR KOMKLEKSİ HIZLA YÜKSELİYOR

 

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın ilçeye kazandıracağı ve 43 milyon 335 bin liralık bedeli ile ilçe tarihinin en büyük projesi olan ‘Akyazı Spor Kompleksi’ projesinde çalışmalar tüm hızı ile sürüyor.

Akyazı Belediyesi’nin Gençlik Spor Bakanlığı ile hayata geçireceği ve içerisinde Bin Kişilik Spor Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi bulunan ‘ Akyazı Spor Kompleksi’ projesinde çalışmalar devam ediyor. 43 milyon 335 bin liralık bedeli ile Sakarya’da devam eden en büyük yatırımlardan bir tanesi olan projenin inşaatı hızla yükseliyor.  19 bin metrekare arazi üzerinde kurulan ve 8 bin metrekare inşaat alanına sahip ‘Spor Kompleksi’ projesine 6 Ekim 2021 tarihinde başlanmıştı.

Devam eden çalışmalarla zemin iyileştirme sonrasında 3 Aralık 2021 tarihinde Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı. Temeli atılan Gençlik Merkezi’nin ilk katının kaba inşaatı tamamlanırken ikinci katının da kalıp ve demir işlerinin ardından tabla betonu atıldı.

Spor Kompleksi Projesi içinde yer alan  Bin Kişilik Spor Salonu’nda ise zemin iyileştirme çalışmaları sonrasında temel atma işlemi de tamamlandı. 2021 yılının son gününde sabah erken saatlerde başlayan temel atma işlemi 2022 yılının ilk saatlerine kadar devam etmişti.  2 bin 100 metreküp beton ile yapılan temel atma çalışmalarının ardından ise  inşaat hız kesmeden devam ediyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatında ise zemin güçlendirme işlemi tamamlanırken temel için hazırlıklar başladı.

‘Akyazı Spor Kompleksi Projesi’nin Akyazı tarihinin en büyük projesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ İlçemiz için çok önemli olan bu büyük projemizde çalışmalarımız çok hızlı ilerliyor. En kısa sürede tamamlanarak hemşehrilerimizin hizmetine açılabilmesi için var gücümüz ile çalışıyoruz. Projemiz ile bölgemiz spor severlerine, gençliğine ve sporcularına daha iyi imkanlar ile spor yapma imkanı sunuyoruz. Birçok branşta ulusal ve uluslararası alanda daha çok şampiyon çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ