Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

SAMEK’İN AKYAZI SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

SAMEK bünyesinde 2012-2013 öğretim yılında

SAMEK’İN AKYAZI SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığınca açılan ve Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar, El Sanatları, resim müzik, hat ve ebru branşlarında eğitim alan Akyazılı kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan muhteşem sergi törenle açıldı.

Kenan Sofuoğlu Aile Parkı’nda düzenlenen tören öncesi keman, saz ve gitar kursları öğrencileri kısa kısa müzik ziyafeti çektiler.

Konuşmalarla başlayan törende ilk konuşmayı kursiyerler adına Hatice Kaya yaptı. Kaya konuşmasında insan her an değişen ve gelişmeye ihtiyacı olan bir varlıktır. Bu ihtiyaç dolayısı ile bu kurslara katıldım. Burada çok şey öğrendim. Gelecek yıllarda da imkanım olduğu ölçüde kurslara katılmak istiyorum. Kursların açılmasında emeği geçen her kese teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı  ise bu kursların en büyük amaçlarından birinin geleneksel sanatlarımızı yaşatmak olduğunu söyledi ve bu nedenle  kursların açılmasında emeği geçen başta büyük şehir Belediye Başkanı olmak üzere, kurs öğretmenlerine, kursiyerlere teşekkür etti.  Yazıcı bu hizmetlerin daha iyi imkanlarla daha geniş mekanlarda verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Yazıcı konuşmasının ardından kursiyerlerden Yunus Emre Sarı’ya belgesini verdi.

Son konuşma Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Aydın tarafından yapıldı. Aydın Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 14 merkezimizde Samek kurslarını açmaktayız. Bunlardan biri de Akyazı’daydı. Akyazı 15 dalda 450 kursiyerle diğer merkezlerin önünde bulunuyor. Kurslarımıza büyük ilgi gösteren kursiyer hanımlarımıza, beyefendilere ve gençlerimize teşekkür ediyor ve onları alkışlıyorum. Dedi ve Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’ya kurslarımıza verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum dedi. Osman Aydın Kursların öğretmenliğini yapan kurs öğretmenlerine birer teşekkür çiçeği vermesinin ardından protokolle birlikte serginin açılışını birlikte yaptı.

Sergiyi gezen ve çok beğendiğini ifade eden protokol mensupları her kursiyerden yaptıkları işler hakkında bilgi aldılar.  

Serinin gezilmesinin ardından Ney kursu öğretmeni Mahmut Yiğit yönetiminde çeşitli meslek guruplarından kursiyerin oluşturduğu ekip muhteşem bir ney resitali sundu.

 
 Sergi açılışına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Aydın, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Nail Kahveci, MHP İlçe Başkanı Ahmet Birinci, Dokurcun Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, İl Genel Meclis Üyesi Alim Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Recep Özdemir ve Muammer Yücel, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Paslı okul müdürleri muhtarlar ve çok sayıda da  vatandaş katıldı

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı