Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 26-08-2020 13:29   Güncelleme : 26-08-2020 13:29

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN MAHALLE DENETİM EKİPLERİ OLUŞTURULUYOR

İçişleri Bakanlığı, Covid-19 tanılı ya da temaslı ve evde izolasyona alınan kişilerin izolasyon koşullarına

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN MAHALLE DENETİM EKİPLERİ OLUŞTURULUYOR

 

İçişleri Bakanlığı, Covid-19 tanılı ya da temaslı ve evde izolasyona alınan kişilerin izolasyon koşullarına uymaları konusunda genelge gönderdi. Genelgeye göre, 'Mahalle Denetim Ekipleri' oluşturularak, evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal edenlere adli ve idari işlem uygulanacak.

 Bu amaçla tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da konu ile ilgili çalışmalara başlandı.

 Oluşturulacak Mahalle Denetim Ekiplerinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yönetici temsilcileri yer alacak.

 Akyazı Kaymakamı Yakup Güney bugün öğretmenevinde mahalle muhtarları ile 

Yaptığı toplantıda konu ile ilgili olarak bilgilendirdi ve onlara süreç içinde görevleri anlatıldı.

Kaymakam Yakup Güney’in düzenlediği toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Ali  Özer, Emniyet Müdür V.İshak Göz, Jandarma Komutanı Teğmen Talay ve İlçe Sağlık Müdürü Doktor Gülşah Yılmaz da hazır bulundu.

 YEDİ GÜN İZOLASYON ŞARTI

Muhtarlara.Valilik ve Kaymakamlıklara gönderilen genelgede belirtildiği gibi “izolasyona tabi tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının vali/kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi” talimatı verildi.

Buna göre verilen talimat gereği kurulan mahalle denetim ekipleri, evde izolasyona tabi tutulan Covid-19 tanılı ya da temaslı bazı vatandaşların, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıkları tespit edildiğine dikkat çekilerek bunun önüne geçilmesi amacıyla denetlemelerde bulunacaklar ve vatandaşlar uyarılacak, İlgili birimler arasında koordinasyon tesis edilerek, test sonuçları pozitif olan ve evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymaları, elektronik imkanlar da olmak üzere her türlü tedbir alınarak muhakkak sağlanacak.

Kaymakam Güney Mahalle denetim ekiplerinin görevlerini yaparken karşılaştıkları sıkıntılar konusunda kaymakamlığımıza ve kolluk kuvvetlerine haber vermelerini istedi ve bu sayede salgınla etkin mücadele edilerek bu beladan kısa zamanda kurtulabilineceğini söyledi.

Toplantıda İlçe Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz da kurumunu ilgilendiren konularda açıklamalarda bulundu.

Jandarma Komutanı da bu günlerde hırsızlık olaylarına dikkati çekerek, mahallelerde bilhassa araçları ile dolaşan şüpheli kimseleri kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istedi.

Akyazı Öğretmenevinde yapılan toplantı salonun müsait olmaması nedeniyle iki bölümde yapıldı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ