Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 26-08-2020 08:54   Güncelleme : 26-08-2020 08:54

FINDIKTA RANDIMAN VE KANTAR OYUNLARINA DİKKAT !

Fındık sezonunun başlamasıyla birlikte Akyazı ve çevrelerindeki fındık piyasalarındaki

FINDIKTA RANDIMAN VE KANTAR OYUNLARINA DİKKAT !

 

Fındık sezonunun başlamasıyla birlikte Akyazı ve çevrelerindeki fındık piyasalarındaki fiyat aralıkları randıman ve kantar hileleri ile üreticilerin kafasını karıştırmaya başladılar.

Yapılan araştırmalarda Akyazı dışından ilçemize gelen fındık alıcılarının üreticilerin kapılarına kadar gidip fındık fiyatlarını yüksek söyleyip değişik oyunlarla üreticinin fındığını almaya çalıştığını gözlemlemiş olup bundan hem Akyazı Fındık Tüccarlarının ve üreticilerin rahatsızlığına sebep olmaktadır.

Burada en büyük görevini üreticiye düşmektedir. Piyasalarda fındık rekoltesi azlığı nedeniyle fındık randımanları orantılı olarak yüksek olmaktadır. Bu yüzden üreticinin fındık randımanını yapmadan fındığını satmaması kendi menfaatine olacaktır.

RANDIMAN OYUNU

Akyazı Fındık Tüccarlarıyla yaptığımız görüşmelerde bu yılki fındık randımanlı olması münasebetiyle zaten 22.00 TL ile 23.00 TL aralığında fiyatlar olmaktadır.

Dışarıdan gelen esnaf adındaki kişiler fındığı sanki yüksek fiyata alıyorlarmış gibi 21.00 TL ile 22.00 TL fiyat verip almayaçalışıyorlar bu konuda üreticilerimizin fındığını ucuz fiyata satmamaları için kesinlikle fındığını randıman yaptırıp satmaları gerekir.

KANTAR HİLELERİ

Bir başka fındık Tüccarlarıyla yapılan sohbette dışarıdan gelen fındık alıcılarının üreticiden fındığı yüksek fiyata verip başka bir şekilde kantar hileleriyle aldığını gözlemlediklerini bu konu hakkında gerekli şikâyetlerin yapıldığını üreticilerin Fındığına sahip çıkmalarını randıman ve kantar konusunda uyanık olmaları gerektiğini belirtiler.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ