Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 24-08-2020 19:49   Güncelleme : 24-08-2020 19:49

KUZULUKTAKİ PİS KOKUYA BÜYÜKŞEHİR EL ATTI

Termal turizmle birlikte var olan doğa güzelliği ile yerli yabancı insanları cezbeden

KUZULUKTAKİ PİS KOKUYA BÜYÜKŞEHİR EL ATTI

 

Termal turizmle birlikte var olan doğa güzelliği ile yerli yabancı insanları cezbeden ve o güzellikler nedeniyle de Kuzuluk’u tercih edip tatilini geçirmek isteyip gelenlerin özellikle bu yıl karşılaştıkları kötü ortam gelenleri pişman etti.

Geçmişte Kuzuluk Mahalle sınırları içinde olmasına rağmen Akyazı Belediyesi tarafından çöplük olarak kullanılan ve daha sonra kendi haline bırakılan alanda son günlerde yükselmekte olan duman ve ardından yükselen pis koku artık çekilemez hal alınca o civarda yaşayan insanlarla birlikte gerek devre mülk için gerekse temiz havasından ve termal sularından yararlanmak için gelen yabancı insanlar bu olumsuzluktan bir hayli etkilendiler.

Kuzuluk Topçusırtı ve Orta Mahalle Muhtarları sadece kendi Mahallelerinde değil İlçe Merkezi Akyazı’yı da etkilediğinden bahsederek yayılan pis kokunun ortadan kaldırılması ve sürmekte olan yangının söndürülmesine yönelik yerel bazda yaptıkları girişimlerin bir sonuç vermemesi üzerine bu defa devreye Mahalle sakinleri girdi ve çekilmez durumu Büyükşehir Belediye Başkanının bizzat kendisine iletti. Müracaatlarında pis kokunun artık dayanılmaz bir noktaya geldiği, yaz aylarında olmalarına rağmen kapı pencere açamaz ve balkonlarında rahat bir şekilde oturup çaylarını içemez hale geldiklerini ve misafir ağırlayamadıkları hususlarına yer verdiler.

Kendisine yapılan bu müracaat üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce hiç vakit kaybetmeden olay mahalline ekip göndererek sıkıntının giderilmesi ve ortadan kaldırılmasına yönelik ilk adımını attı.  

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler çöplük alanda oluşan metan gazın dışarıya çıkarılmasına ilişkin olarak çöplük alanının belirli yerlerine borular döşemek suretiyle gazın çıkışını sağladı ve akabinde de işlem yaptığı alanda iş makinaları ile ıslah çalışmasını başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin talimatı ile çöp alanında ıslah çalışmaların başlamasını gören Kuzuluk Mahalle sakinleri kendilerini pis kokudan ve sürekli çıkan yangından kurtaracak olan çalışmayı başlatan Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye şimdiden teşekkür ediyoruz aç ıklaması yaptılar ve mutluluklarını dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ıslah çalışmaları hala sürüyor. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından alanın tamamen düzeltileceğini ve güzelleştirme çalışmalarına başlanacağını öğrenen Kuzuluk Mahalle sakinleri mutluluklarını bir kez daha dile getirmeyi ihmal etmediler.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ