Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 24-01-2019 21:52   Güncelleme : 24-01-2019 21:52

İYİ PARTİ'DEN MEHMET BARUTÇU'YA ADAYLIK TEKLİFİ

Millet ittifakı tarafından İYİ Partiye bırakılan Akyazı’da görevlendirilen parti tarafından aday arayışı sürüyordu.

İYİ PARTİ'DEN MEHMET BARUTÇU'YA ADAYLIK TEKLİFİ

Millet ittifakı tarafından İYİ Partiye bırakılan Akyazı’da görevlendirilen parti tarafından aday arayışı sürüyordu. İYİ Parti AK Partinin karşısına çıkmak ve seçimi kazanmak için başlattığı iyi bir aday arayışında sona geldi gibi görünüyor.

 

Önceki akşam İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan birlikte geldiği Akyazı’da gittiği adres Anavatan Partisinin unutulmaz İlçe başkanlarından Mehmet Barutçu’nun Bankalar Caddesi üzerindeki ofisi oldu.

Yaklaşık iki saat Mehmet Barutçu ile baş başa bir görüşme yapan İYİ Partinin kurmayları Ofisten ayrılırken umutlu oldukları gözlendi. Açıklama ise basından sorumlu İlçe Yönetim Kurul üyesi Adem Güner’den geldi. Güner yapılan görüşmenin beklenenden daha olumlu bir havada geçtiğini ve Mehmet Barutçu’nun kendisini ziyaret eden İYİ Parti Heyetinden düşünmek için Pazar gününe kadar müsaade isteğini ve Partisinin üst düzey yöneticilerinin de bu teklifi kabul ettiklerini söyledi.

Yapılan açıklama şöyle devam etti “ Sayın Mehmet Barutçu öncelikli adayımızdır. Kendisine Partimizin en üst düzey yöneticileri tarafından telefonla yapılan başkan adayımız ol teklifi bu defa yüz yüze yapılan görüşme ile daha anlamlı hale getirilmiştir. Sayın Barutçu’nun teklifimizi kabul etmesi için Anavatan Partisinde görev yaparken kendisi ile birlikte dava arkadaşlığı yapmış olan isimlerde teklifi kabul etmesi hususunda devreye sokulmuş tur. Yüz yüze yapılan bu son görüşmede Mehmet Barutçu’nun Pazar günü partimize evet diyerek dönüş yapacağını düşünüyoruz ve Pazar gününü de iple ç ekiyoruz”

Görüşmeden sonra bir açıklamada Mehmet Barutçu’dan geldi. Barutçu İYİ Parti tarafından yapılan teklif beni onurlandırmıştır. Bu teklif uzun zamandan beri yapılıyordu. Sağlık durumumu dikkate alarak teklife olumlu cevap vermiyordum. Bu akşam İYİ Partinin üst düzey yöneticileri Ofisime kadar gelerek aynı teklifi yinelediler. Benden düşünmek için kendilerinden zaman istedim. Sağ olsunlar onlarda bu teklifimi olumlu karşıladılar ve bende bu süre içinde bir kez daha etraflıca düşünüp bir karara varacağım ve vardığım kararımı da kendilerine ileteceğim. Sonuç inşallah hepimiz içinde hayırlı olur dedi. Mehmet Barutçu’nun yaptığı açıklamaya bakıldığında Pazar günü olumlu bir cevap verecek gibi görünüyor.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan’ın Mehmet Barutçu’ya yaptığı ziyarette İYİ Parti Akyazı İlçe Başkanı Servet Top ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.


SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ