Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 17-01-2019 11:50   Güncelleme : 17-01-2019 11:50

MHP ADAYI ŞENER BAYRAKTAR: BAŞKA PARTİDEN ADAY OLMAYACAĞIM

MHP belediye başkan adayı Şener Bayraktar’ Hakkımda çıkan asılsız ifadeler sonrası basın

MHP ADAYI ŞENER BAYRAKTAR: BAŞKA PARTİDEN ADAY OLMAYACAĞIM

 

MHP belediye başkan adayı Şener Bayraktar’ Hakkımda çıkan asılsız ifadeler sonrası basın açıklaması yapma gereği duydum. Bir başka partiden aday olmayacağımı sizlerle birlikte tüm Akyazılı vatandaşlarımıza buradan duyurmak istiyorum dedi.

13 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Akyazı’da cumhur ittifakı adayı AK partili Bilal Soykan gösterildi. Bu gelişmenin ardından Milliyetçi Hareket Partisi adayı Ali Şener Bayraktar basın açıklamasında bulundu.

14 Aralık Cuma günü Milliyetçi Hareket Partisi teşkilat binasına gelerek adaylığını açıklayan Ali Şener Bayraktar ve MHP İlçe başkanı Ali Dertli Akyazı’daki Cumhur ittifakı sonrası basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundular.

Adaylık sürecimiz sona ermiştir

Basın açıklamasında ilk sözü alan MHP adayı Ali Şener Bayraktar oldu. Bayraktar” 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi İlçe binasında yapılan törenle kamuoyuyla paylaştık. İlerleyen süreçte Cumhur ittifakı yapılmasına karar verilmiştir. Bu ittifak kararı kapsamında Sakarya ilinde, Akyazı İlçesinin de aralarında bulunduğu 15 İlçe de Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkartmama kararı almıştır. Alınan bu karar sebebiyle bizim irademiz dışında adaylık sürecimiz sona ermiştir.

Destek veren herkese teşekkür ederim

Adaylığımızı açıkladığımız gün ve sonraki süreçte desteklerini yakinen hissettiğimiz her siyasi görüşten tüm Akyazılı hemşerilerimize en kalbi duygularımla sonsuz teşekkür ederim. Adaylığımı açıkladığım törende bulunan ve sonraki süreçte kamuoyunu bilgilendirme adına habercilik görevini tarafsızca yerine getiren siz değerli basın mensuplarına da ayrıca teşekkür ederim.

Yapılacak olan seçimlerin Ülkemize, İlimize ve Akyazı İlçemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Tüm Akyazılı Hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Başka partiden aday olmayacağım

Şener Bayraktar’ Hakkımda çıkan asılsız ifadeler sonrası basın açıklaması yapma gereği duydum. Bir başka partiden aday olmayacağımı sizlerle birlikte tüm Akyazılı vatandaşlarımıza buradan duyurmak istiyorum. Niyetimiz Akyazı İlçesine hizmet etmekti. Bu amaç doğrultusunda irademizi ortaya koyarak Cumhur ittifakının partilerinden biri olan Milliyetçi Hareket Partisinden aday olmak için niyetimizi ortaya koyduk ve bu amaç doğrultusunda aday olduk. Ancak ilerleyen süreçlerde bizim irademiz dışında bizim adaylık sürecimiz sona erdi. Başlarken hayır olanı dilemiştik. Sonuçta ortaya çıkan neticede bizim için hayır olarak kabul ediyoruz. Bir kez daha yapılan seçimlerin Akyazı için Ülkemiz için hayırlar getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Dedikoduları önlemek için açıklama yapma ihtiyacı duyduk

Milliyetçi Hareket partisi İlçe başkanı Ali Dertli “  Şener başkanımıza değişik teklifler yapılıyor.  Acaba şuradan aday olacak mısınız buradan aday olacak mısınız gibi söylentiler sonrası Şener Bayraktar’da bu söylentiler sonrası bir basın açıklaması yapalım bunu aydınlatalım deyince bu basın açıklamasını yapma gereği duyduk.  Akyazı’da ittifak bugün Kızılcık hamamda sayın genel başkanlarımız ve İl başkanlarımızın yapacak olduğu bir toplantı var. Burada İttifakın ayrıntıları netleşecek bize bilgi verilecek ve biz ondan sonra sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız.  Biz genel başkanımızın direktifleri doğrultusunda devam edeceğiz. Genel merkezimiz ne derse ona riayet edeceğiz. Cumhur ittifakına bağlıyız.

Zihni Acba ittifaka karşı değildir

MHP ilçe başkanı Ali Dertli Zihni Açba bizim 25. Ve 26.cı dönem Milletvekilimiz, saygı duyduğumuz parti büyüğümüz. Yalnız bu çıkışı Zihni abinin şahsını bağlar. Söylediği şeyde iyi okunduğunda Cumhur ittifakına bir karşı duruşu olmadığını da anlayacaksınız. Ama herkes değişik şekillerde yorumlar yapıyor.

Biz Milliyetçi Hareket partisi olarak Belediye başkan adayımız Cumhur İttifakının adayı desteklenecek. Ama belediye meclis üyesi listemizi yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi listesini yapacaktır. 25 tane meclis üyesi vardır Akyazı’nın bu listeyi yapıp bu şekilde çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Yani Belediye meclisine ne kadar çok Meclis üyesi sokabiliriz onun çalışmasını yapacağız.

Mecliste kendi listemizle seçime gireceğiz

Başkan Ali Dertli AK Parti ve MHP ayrı ayrı liste yaparak meclis üyesini çıkartacağız. Bu yönde halka giderek çalışmalarımız başlatacağız.

Her parti kendi çalışmasını kendi yapacak. Birlikte gezmeyeceğiz ama dedik ya İl başkanları toplantısı var diye genel merkez dedi ki çalışmanız bu yönde olacak biz ona uyacağız. Biz burada sonuçta Genel merkezin İlçe temsilcisiyiz. Onlara bağlıyız bağlılığımızda devam edecektir.” Dedi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ