Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 08-01-2019 16:54   Güncelleme : 08-01-2019 16:54

AKYAZI BELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Akyazı Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını yaptı. Hasan Akcan tarafından yönetilen

AKYAZI BELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

 

Akyazı Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını yaptı. Hasan Akcan tarafından yönetilen toplantıya AK Partiden Meryem Sağlam, Hümeyra Hikmet Saygıdeğer, Kemal Kaliç, Mehmet Öztürk, Nuri Çavdar ve Abdülkadir Yıldırım, MHP’den de Harun Köymen ile Murat Öz mazeret beyan ederek yılın ilk toplantısına katılmadılar.

Akyazı Belediye Meclisi yılın ilk toplantısında 12 ana gündem, 3’de ilave gündem olmak üzere 15 gündem maddesini görüşüp karara bağladı. Buna göre;

Gündemin 1.maddesine göre Meclis Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Gizli oylama ve açık tasnif sonunda üyeliklere Alim Gül, Mehmet Çakmak, Ahmet Öztürk, Lütfi Kaymak ve A. Hikmet Kurt seçildi.

Gündemin 2.maddesine göre 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25.maddesine göre Meclis Denetleme Komisyonunun yararlanacağı Kamu kuruluşları personeline Devlet memurları Kanununa göre belirlenmiş olan katsayının 1000 gösterge ile çarpılması sonucu çıkacak meblağın, uzman kişilere ödenecek günlük ücret ise yine Devlet Memurları Kanununa göre katsayının 2000 gösterge ile çarpılmasından çıkacak meblağın ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3.maddesine göre Akyazı Ormanşevkiye (Yeniorman) Mahallesi kırsal yerleşim alanı sınırları içerisinde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı teklifi İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4.maddesine göre Akyazı İlçesi 1/1000 ölçekli revizyon imar planı notları özel hükümler 6.maddesi ile Kuzuluk 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notları 18.maddesinin iptal edilmesine yönelik hazırlanan Meclis İmar Komisyonu raporu ile, 

Gündemin 5. Maddesine göre Küçücek Mahallesinde niteliği ve imar planındaki durumu “park” olan 1648 no.lu parsel üzerinde bulunan bölge regülatörünün “teknik altyapı” olarak işlenmesi ile ilgili olarak hazırlanan meclis imar komisyonu raporu komisyondan geldiği şekli ile kabul edildi.

Gündemin 6.maddesinde yer alan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. nin faaliyetleri kapsamında elektrik dağıtım tesislerinin trafo yerlerinin işlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatına ilişkin bu madde İmar komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7.maddesine göre 2019 yılı Zabıta Memurlarının fazla çalışma ücretleri 487.00 TL. den 527.00 TL. ye çıkarılması oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 8, maddesine göre 2019 yılı sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin teklif 2018 yılında çalışan 11 sözleşmeli personelin 2019 yılında da çalıştırılması oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesine göre bilirkişi seçimi yapıldı. Buna göre 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 22. Maddesine göre güncelleme çalışmalarında Akyazı Osmanbey Mahallesinden Beytullah Kaptan, Muhsin Peren, İsmail Çalan, Necdet Dumlu, Zekeriya Dülger, Harullah Özcan’ın, Yenidoğan Mahallesinde ise Ali Çakıroğlu, Hikmet Çaçur, Metin Çakmak, Baki Çarga ve İbrahim Dirik’in bilirkişi olarak görevlendirilmesi oybirliğiyle kab ul edildi.

Gündemin10. Maddesine geçildi. Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne ait kurum görüşünün Vakıf Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına işlenmesi teklifi görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

Gündemin 11. maddesine göre Akyazı Kuzuluk Mahallesi Şose Mahallesinde bulunan 1.460,79 M2 yüzölçümlü kagir eski belediye binası 5393 Sayılı Belediye yasasının 18-e ve 75-d maddelerine istinaden direksiyon uygulama aylanı ve toplanma binası olarak kullanılmak üzere 25 yıllığına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 12. Maddesine göre Ak-Belde A.Ş. nin bankalardan alacağı 2 milyon 500 bin lira nakdi ve gayrı nakdi kredi için Belediyenin kefalet edebilmesi için Başkan Hasan Akcan’a istenen yetki oybirliğiyle verildi.

İlave gündem:

İlave gündemin 1. Maddesine göre Güvençler mahallesi Köy içi mevki de bulunan 241, 07 M2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazın 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18-e ve 75-d maddelerine göre Dini tesis ve hizmetlerde kullanılmak üzere İlçe Müftülüğüne tahsisi de oy birliğiyle kabul deldi.

İlave gündemin 2.maddesine göre Vakıf Mahallesi 1/1000 ölçekli imar uygulama planına askı süresince yapılan itirazların görüşülmesi ve nihai karar için bu madde İmar komisyonuna havale edildi.

İlave gündemin 3.maddesi gündeme toplantı sürerken ilave edildi. Bu ilave gündem maddesine göre Belediyece yaptırılan trafik eğitim parkına Milli Motosikletçi ve Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun adının verilmesi teklifi oturumlu yöneten başkan tarafından ilgili komisyona havalesi yapılmadan direk oylama yaptırıldı ve oybirliğiyle bu madde kabul edildi.

Gündem dışı konuşma:

Toplantının hemen başında oturumu yöneten başkan Hasan Akcan gündem dışı konuşma yapmak isteyen var mı diye sordu. Meclis üyelerinden ses çıkmayınca o zaman ben konuşayım dedi ve şunları söyledi “ Geçtiğimiz hafta içerisinde Kenan Sofuoğlu parkı ismi değiştirilsin şeklinde yazılı yerel basın ile bazı internet sitelerinde yer alan haberler bizi üzmüştür. Akyazı Milletvekilimiz Sayın Kenan Sofuoğlu defalarca dünya şampiyonu olmuş ve bayrağımızı göndere ç ektirmiş bir kişidir. Sofuoğlu biz Akyazılıların onur ve gurur kaynağıdır. Kenan Sofuoğlu kadirşinas ve yardımseverdir. Sofuoğlu mütevazi bir insandır. Onun yaptığı yardımlar saymakla bitmez. Milletvekili maaşı bile almamaktadır. Herkes için örnek olan bu değerimizi herkes alkışlamak zorundadır. Biz sonuna kadar arkasındayız. Bırakın parktaki isminin kaldırılmasını tarafımızdan yapılan v e şu anda faaliyette olan trafik eğitim parkına da onun adını vereceğiz. Gündemimize ilave yaptırıyorum ve oylarınıza sunacağım.”

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ