Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 04-12-2018 22:49   Güncelleme : 04-12-2018 22:49

BELEDİYE MECLİSİ MEHMET ÇAKMAK BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Akyazı Belediye Meclisinin Aralık ayına ait olağan toplantısı yapıldı.

BELEDİYE MECLİSİ  MEHMET ÇAKMAK BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

 

Akyazı Belediye Meclisinin Aralık ayına ait olağan toplantısı yapıldı. 25 kişilik Meclisten 5’i AK Partili 2’si de MHP’li 7 Meclis üyesi Aralık ayı toplantısına katılmadı.  Belediye Başkanı Hasan Akcan’da toplantıya katılmayanlar arasındaki yerini aldı.

Gündemin birinci maddesinde yer alan Küçücek Mahallesinde niteliği ve imar planındaki durumu “park” olan 1648 no.lu parsel üzerinde bulunan bölge regülatörünün “teknik alt yapı” olarak işlenmesi ile ilgili hazırlanan 1/1000 uygulama plan tadilat teklifi görüşülmek üzere İmar Komisyonuna oybirliğiyle havalesi yapıldı.

Gündemin 2. Maddesinde yer alan Akyazı İlçesi 1/1000 ölç ekli revizyon imar planı notları özel hükümler 6.maddesi ve Kuzuluk 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notları 18.maddesinin iptal edilmesine yönelik hazırlanan plan notu değişiklik teklifi de yine görüşülmek üzere meclis üyelerinin oybirliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3.maddesinde yer alan Seyfeler Mahallesi 1/5000 ölçekli kısmi revizyon imar planına esas hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı teklifiyle ilgili hazırlanan imar İmar komisyonundan gelen raporun geldiği şekli ile oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesine göre Altındere Mahallesi 1/5000 ölçekli revizyon imar planına esas hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar plan teklifi ile ilgili hazırlanan İmar komisyonu raporu komisyondan geldiği şekli ile oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde yer alan 06.11.2018 tarih ve 103 ve 104 sayılı Meclis kararlarıyla Meclis İmar Komisyonuna havale edilen devir ve tadilat teklifinin yer aldığı bu madde iki bölümde görüşüldü ve oylandı. Buna göre; Yeniorman Mahallesinde bulunan mezarlık alanının Büyükşehre devri ile ilgili çalışmanın İmar komisyonu tarafından tamamlanamamış olması nedeniyle maddenin bu bölümü eksiklerin giderilmesi için tekrar oybirliğiyle ilgili komisyona havale edildi. Aynı madde içinde yer alan Ömercikler mahallesinde faaliyetini sürdürmekte olan Küçük Sanayi sitesi ile Ticaret Meslek Lisesi arasında kalan 15 dönüm arazide imar değişikliği yapılarak bu yerin sanayi alanı olarak kayda geçmesine ilişkin İmar komisyonunda gelen rapor geldiği şekli ile oylandı ve kabul edildi.

Gündemde yer alan 5. Madde görüşmesi öncesi AK Partili Meclis Üyesi ve aynı zamanda Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı da olan Çetin Sarı söz alarak kürsüye geldi. Sarı konuşmasına şu anda faaliyet halinde olan Sanayi Sitesi ile ilgili geniş ve açıklayıcı bilgiler verdi. Sitenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür de eden Sarı şunları söyledi “ Küçük Sanayi sitemiz yapılırken alanın geniş ve büyük olduğu söylenirken bugün yetmez durumdadır. Bahse konu olan ve imar değişikliği istenen 15 dönüm arazi sitemizin hemen yanı başındadır. Bu yerin yetmezliğin giderilmesi için sitemiz yönetimi tarafından alınması gerekirdi. Maalesef bu yer bir vatandaş tarafından daha öncesinden eski haliyle satın alınmış, alan şahıs da sanayi alanı olarak değişiklik yapılması için müracaatını yapmış.  Buraya kadar tamam. Burada tamam olmayan ve benim setim ettiğim husus ise komisyon yerinde inceleme yapıp raporunu hazırlarken bize danışmamış olmasındandır. Hatta yeri satın alanında bize danışıp yapacakları ile ilgili olarak bizden bilgi talebinde bulunabilirdi. Maalesef ne satın alan şahıs ne de Meclis üyesi arkadaşlarımdan oluşan komisyon bize danışmadı. Bunu bir sitem ve üzüntümüz olarak değerlendirilmesini istiyorum.”

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ