Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 14-11-2018 13:37   Güncelleme : 14-11-2018 13:37

AKYAZI KUZULUK’TA ARICILIK KURSU AÇILDI

Akyazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kuzuluk Mahallesinde ortaklaşa açılan arıcılık kursu

AKYAZI KUZULUK’TA ARICILIK KURSU  AÇILDI

 

Akyazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kuzuluk Mahallesinde ortaklaşa açılan arıcılık kursu büyük ilgi görüyor.

Kuzuluk İlkokulunda başlayan kursa 44 kursiyer katılıyor. Kursu tamamlayan kursiyerlere arı yetiştiriciliği sertifikası verilecek.

Açılan kursta kursiyerlere arıcılıkla ilgili teknik bilgilerin yanı sıra modern arıcılık bilgileri, arı çeşitleri ve kovanlarla ilgili bilgilerde veriliyor ve uygulamalar yaptırılıyor.

Kursu veren İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan açılan kursla ilgili olarak şu bilgileri verdi “ Açtığımız kursla kursiyerlerimize temel eğitimin yanı sıra arıcılığı sevdirmeyi ve arıcılıktan kazanç elde edilebileceği bilincini aşılamaya çalışıyoruz. İki gruba ayırdığımız kursiyerlerimize haftanın Salı ve Çarşamba günleri kurs veriyoruz. Kurslarımız saat 19.00 da başlayıp 21.30 da sona eriyor. Aç tığımız kurslara bayanların ve gençlerin gösterdiği ilgi ve katılım sayılarının yüksekliği kurs düzenleyicisi olan bizleri son derece mutlu ediyor. Bu kursun arıcılığın gelişmesine, genç nüfusun istihdamına vesile olacağına gönülden inanıyorum. Bilgili ve donanımlı üreticilerle daha fazla verim elde edeceğimize inanıyorum. Arıcılığın yanında diğer alanlarda da açacağımız kurslarla çiftçimizi ve kursiyerlerimizi bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bu kursu bitirip sertifika almaya hak kazanan genç üreticilere arılı kovan ve arıcılık malzemelerinin verilecek olması kursumuza olan ilgiyi arttırmıştır.”

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ