Eğitim
Giriş Tarihi : 01-11-2018 14:59   Güncelleme : 01-11-2018 14:59

AKYAZI MYO’DA KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ

Akyazı Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü tarafından geleneksel hale getirilen

AKYAZI MYO’DA KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ

 

Akyazı Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4.cüsü düzenlenen kariye etkinliğine alanlarında uzman olan kişiler katıldı.

Seminerde ilk konuşmayı CV hazırlama Mülakat Teknikleri Uzmanı Yasemin Ekici Gürbüzoğlu yaptı. Gürbüzoğlu CV hazırlarken fotoğrafın önemli olduğundan bahsetti, e-posta adresi verilirken özenli isim ve soy isim olan mail adresinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Mülakata çağrılan bir adayın ilk intibasının önemine dikkat çeken Güdbüzoğlu, adayın kendisini iyi ifade etmesi gerektiğini, ses tonunun enerjisinin ilk intibada önemli olduğunu söyledi.

MİR yalıtım kompozit ürünleri üreten firma kurucusu Emre Yılmaz’da bir girişimi başlatmanın ve büyütmenin önemine vurgu yaptı ve maaşlı çalışmadan ziyade girişimci olmanın avantajları hayli fazla dedi. Hangi alanlarda açık var sorusunu sorarak sürekli olarak piyasanın takip edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

İnsan Kaynakları Uzmanı ve yarın gel işe başla isimli kitabında yazarı olan Sinem Işık da konuşmasında şunları söyledi “ Yeni mezunlara öncü olmak için projeler geliştirdiğini, iş aramasını bilen işsiz kalmaz parolasından yola çıkarak yarın gel işe başla isimli kitabını yazdığını söyledi. İşverenlerle görüşecek olan yeni mezunların görüş ve isteklerini ne ifadelerle belirtmeleri, farklı düşüncelerini işverene sunması gerektiğinin altını çizen Sinem Işık, iş arayanın ücret konusuna fazla takılmaması, elinin dolu ve motivasyonunun da yüksek olması gerektiğini söyledi.

Gelişim koçu ve satış uzmanı Ozan Yıldırım’da yenidünyada pazarlama ve satış konularında bir sunum yaptı. Pazarlamanın tarihçesini ve gelecekte pazarlamanın önemine değinen Yıldırım, karmaşık problem çözme, analitik ve kritik düşünme, yönetim becerileri, yaratıcılık, tasarımsal düşünme, duygusal zeka, değerlendirme ve karar alma, müzakere becerisi ve yeni medya okur yazarlığının öneminden bahsetti.

Seminer sonunda KAROT uygulaması üzerine interaktif olarak ödüllü bir yarışma yapıldı, kazananlara çeşitli hediyeler, katılımcılara da Öğretim Görevlileri Dr. Aydın Şenol ile Ersin Kalkan tarafından katılım ve teşekkür belgesi verildi.

Akyazı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile öğretmenleri düzenledikleri seminere katılan uzmanlara bir Alabalık tesislerinde verdikleri yemekle teşekkür ettiler.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ