Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 01-11-2018 14:52   Güncelleme : 01-11-2018 14:52

ADD’DEN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA YEMEĞİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Akyazı Şubesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle üyelerini bir bayram yemeği verdi.

ADD’DEN  CUMHURİYET BAYRAMI  KUTLAMA YEMEĞİ

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Akyazı Şubesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle üyelerini bir bayram yemeği verdi. Nostalji düğün salonunda verilen yemeğe dernek üyeleri katıldı.

Yemek öncesi dernek üyeleri ve yemeğe katılan misafirler saygı duruşu ve istiklal marşının birlikte söylediler. Dernek başkanı Oktay Aktaş konuşmasında şunları söyledi “ Derneğimiz 1994 yılında kurulmuş ve o tarihten itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Derneğimizin kurucularına buradan şükranlarımı sunuyorum. Ulu Önder Atatürk’ün en büyük eserim diye tanımladığı çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyetin kuruluş ilke ve inançlarını yaşatmaya ikna edilen, bu yolda hiçbir savaşımdan çekinmeyen aydınlık yüzlü dostlarımızı görmekten büyük mutluluk, onur ve gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.   Atatürk egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü çok büyük anlam taşır. Demokrasinin olmazsa olmazlarından en önemlisi laikliktir. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri özgürlük ve eşitliktir. Yasa gereği seçimlerin yapılıyor olması demokrasinin olduğu anlamı taşımaz. Oy verme işlemi demokrasi için tek başına geçerli bir ölçü değildir. Her Cumhuriyette demokrasi yoktur. İran İslam Cumhuriyeti, Kuzey Kore Halk Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyetini buna örnek gösterebiliriz. “

ADD Akyazı Şube Başkanı Oktay Aktaş konuşmasına Akif’in bir şiiri ile devam etti. Akif şiirinde Gel Süleymaniye’yi yıkalım desen bir kazma bir kürek ve iki de ırgat gerek. Gel yeniden yapalım desen, bir Sinan bir de Süleyman gerek demişti.

Kurucularımız üzerinden Cumhuriyete saldırıyorlar susanlara da, yenisini yapmaya bir İnönü ve bir de ATATÜRK gerek diyen ADD Akyazı Şube Başkanı Oktay Aktaş konuşmasını Ne Mutlu Türküm diyene diyerek tamamladı.

ADD tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı yemeğine katılanlar arasında yer alan ve Cumhuriyetle yaşıt olan Musa Helvacıoğlu’na büyük ilgi gösterdiler.  

Yemekten sonra çalan müzik eşliğinde oyunlar oynayan yemeğe katılanlar geceyi Gazeteci Kenan Certel’in muhteşem şarkılarına eşlik ederek tamamladılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ