Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2018 22:08   Güncelleme : 29-10-2018 22:08

EN BÜYÜK BAYRAMI COŞKU İLE KUTLADIK

Cumhuriyetimizi 95.yılında da kutladık. Kutlama töreni 28 Ekim Pazar günü Atatürk anıtına

EN BÜYÜK BAYRAMI COŞKU İLE KUTLADIK

 

Cumhuriyetimizi 95.yılında da kutladık. Kutlama töreni 28 Ekim Pazar günü Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Akyazı Kaymakamı Yakup Güney 29 Ekim Pazartesi günü makamında tebrikleri kabul ettikten sonra Kaymakam Güney ve protokol üyeleri Kaymakamlıktan ayrılarak toplu olarak en büyük bayramın kutlanacağı Atatürk stadına geçtiler.

Kaymakamdan kutlama ve konuşma

İlçe Kaymakamı Yakup Güney kutlamalara katılan Akyazılıların, öğretmen ve öğrencilerin bayramlarını kutladıktan sonra saygı duruşuna geçildi ve daha sonra toplu olarak istiklal marşımız okundu.

Kürsüye ilk olarak İlçe Kaymakam Yakup Güney geldi. Güney yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Bugün Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95.yılını hep birlikte kutluyoruz. Başta önderimiz Atatürk’ümüz olmak üzere onun silah arkadaşlarına, kurtuluş mücadelesinde hayatlarını kaybeden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Cumhuriyet Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği en büyük mirastır. Bu mirası çok iyi korumalı ve kollamalıyız. Egemenlik kayıtsız şartsız yüce Milletindir sözü asla boş söylenmiş bir söz değildir. Büyük anlam taşır. Yüce Milletimiz Cumhuriyetimizi ilelebet sürdürecek ve yüce Bayrağımızı gönderlerimizde ilelebet dalgalandıracaktır. Buna gönülden inanıyorum”

Akyazı Kaymakamı Güney konuşmasında öğretmenlere ve öğrencilere de seslenerek şöyle dedi “ Sevgili öğretmenlerimiz, sizlere emanet edilen çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek sizlerin asli görevidir. Devletimizin sizlere verdiği imkanları en iyi şekilde kullanın ve çocuklarımızı çağa uygun bir şekilde yetiştirin. Sevgili öğrencilerimiz, sizler bu yüce Ülkemizin temel taşısınız. Geleceğimiz ve Ülkemiz sizlere emanet edilecektir. Büyükleriniz olarak bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. İnancımızı ve güvencimizi boşa çıkarmamak için sizde üzerinize düşeni fazlasıyla yapın. Biz büyükler bunu sizden bekliyoruz”

Kaymakam Güney’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlamına uygun şiirler okundu, halkoyunları ekipleri ile Kick Boksçuların gösterileri büyük yeğeni topladı. Atatürk stadında gerçekleşen kutlama programı törene katılan öğrencilerin ve ekiplerin tören geçişleri ile tamamlandı.

Kimler katıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak Atatürk stadında gerçekleşen programda Kaymakam Yakup Güney ev sahipliği yaparken, törene Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Gürel, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, CHP Başkanvekili Mustafa İyiyazıcı, MHP İlçe Başkanı Ali Dertli, İYİ Parti İlçe Başkanı Servet Top, BBP İlçe Başkanı Naim Yolcu,  Jandarma Komutanı Binbaşı Hamit Gencay, Taşdemir, Emniyet Müdürü İsa Coşar, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, THK ve Türk Havacılık Vakfı Denetleme Kurul Başkanı Muzaffer Başer, ADD Akyazı Şube Başkanı Oktay Aktaş ve Yönetim kurulu üyeleri, Gaziler Derneği Başkanı Hikmet Desteci ve Dernek üyeleri, bazı daire müdürleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamasından notlar

Atatürk stadında gerçekleşen en büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramının 95.yıl kutlama törenine Akyazılıların beklenen ilgiyi göstermemesi dikkat çekti. İlgisizlik tribünlerin boş kalmasına neden oldu.

Aynı durum protokol tribünü içinde geçerliydi. Düzenlenen törene gelmesi beklenen protokol üyelerinin önemli bölümünün katılmadığı gözlendi. Özellikle Akyazı’da faaliyetlerini sürdüren ve hemen hemen her yerde birlikte görülen Oda başkanlarının bir tekinin bile düzenlenen kutlama programa katılmamaları en dikkat çeken husus olarak notlarımız arasında yerini aldı.

Programın sunuculuğunu iki Edebiyat Öğretmeni yaptı. Reşat Beyoğlu ve Çağlar Öztürk kendilerine tevdi edilen sunuculuk görevini başarıyla yerine getirdiler ve töreni izleyenlerden alkış aldılar. Duygulu ve anlamları büyük şiirleri okurken gösterdikleri performans ise alkışların ve takdirlerin artışına neden oldu.

Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin gösterileri büyük beğeni kazandı. Öğrencilerden Ömer Ünlütürk okuduğu Cumhuriyet isimli şiiriyle büyük alkış aldı.  

Aynı şekilde Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerinin gösterileri de adeta nefesleri kesti. Ellerindeki bayraklarla yaptıkları gösteri ise büyük alkış almalarına neden oldu.

Konuralp İlkokulu Halkoyunu ekibinin gösterileri ile Kick Boksçuların gösterileri mükemmeldi. Töreni izlemeye gelen Akyazılılar özellikle iki Kick Bokçunun kılıç ve mızrakla yaptıkları gösteriyi nefeslerini tutarak ve biraz da korkuyla izlediler ve gösterinin sonunda da iki kick boksçuya hak ettikleri alkışları esirgemediler. 

Cumhuriyet Anaokulunun minik öğrencilerinin yaptıkları gösterinin ardından açtıkları vatanı korumak çocukları korumakla başlar yazısı yazan pankartları beğeni kazandı.

Şiir okuyan öğrencilerin günün anlamına ve önemine uygun şiir seçmelerinin yanı sıra çok duygulu okumaları beğeni kazanmalarına ve alkış almalarına neden oldu.

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ