Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 23-10-2018 15:32   Güncelleme : 23-10-2018 15:32

ABAZALAR AKBALIK’TA BULUŞTU

Abhazya’nın düşman işgalinden kurtuluşu ve bağımsız bir Devlet olmasının 25.yılına özel yazılan

ABAZALAR AKBALIK’TA BULUŞTU

 

Abhazya’nın düşman işgalinden kurtuluşu ve bağımsız bir Devlet olmasının 25.yılına özel yazılan ve bestelenen marşla ilgili klip Akyazı’ya bağlı Akbalık Mahallesinde çekildi.

Metni Gürcan Altın tarafından yazılan, ünlü yönetmen Ezel Akay ve Abhaz kökenli yönetmen Onur Altın tarafından birlikte çekilen klip için Akbalık’ta bir araya gelen Abazalar, yapılan çekimde toplu olarak rol aldılar.

Ünlü yönetmen Akay v e Abhaz kökenli yönetmen Altın, hazırlanan mizansene uygun bir şekilde ve yaklaşık iki saat süren bir çalışma sonunda çekimi tamamladılar.

Ev sahipliğini Akbalık Mahallesi yaptı

Klip çekimi ve işgalden kurtuluş ile bağımsız Devlet olmanın 25. Yılını kutlamak için Türkiye’nin birçok yerinden Akbalık Mahallesine gelen Abazalara ev sahipliğini başta MHP’nin eski Milletvekili Zihni Açba ve Mahalle Muhtarı Rüstem Ananba olmak üzere tüm Mahalle sakinleri güzel bir ev sahipliği yapabilmek için özel gayret gösterdiler. Akbalık Mahallesi sakinleri misafirlerini Akbalık Abhaz Kültür Evininde ağırladılar.

Misafirlere Abaza yemekleri ikram edildi

Klip çekimi ve düzenlenen programa katılmak üzere gelen tüm misafirlere ev sahibi konumunda olan Akbalık Mahallesi sakinleri Abaza yemekleri ikramında bulundu. Kendilerine ikram edilen yemeklerin lezzetinden hoşnut olan misafirler yemek sonrası ev sahiplerine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Konuşmalar

Klip çekimi ve yıldönümü kutlaması için bir araya gelen Abazalara hitaben ilk konuşmayı Akbalık Mahallesinin başarılı Muhtarı Rüstem Ananba yaptı. Ananba siz değerli büyüklerimizi ve tüm misafirlerimizi Mahallemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz dedi ve bu tür toplantılar ve organizasyonlar için her zaman hazır olduklarını söyledi.

Muhtar Ananba’nın ardından kürsüye Abhaz Federasyonu Genel Başkanı Atanur Aksoy (Akusba) geldi. Federasyon Genel Başkanı ilk olarak bize ev sahipliği yapanlara sonsuz teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkürüm ise marşımızın yazarı v e bugün çekimi yapan değerli yönetmenlerimize olacaktır dedi. Genel Başkan Aksoy birlik ve beraberliğimizin bozulmaması v e daha da ileri boyutlara götürülmesi için Federasyon olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi v e tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kürsüye son olarak Abhazya’nın Türkiye yetkilisi Vadim Haraziya geldi. Haraziya konuşmasında yıllarca çektiğimiz acıları yaptığımız savaşı zaferle sonuçlandırarak bu acılarımız sevince dönüştü. Bugün burada güzel yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşumuzun ve bağımsız Devlet olmamızın 25. Yılı nedeniyle yazılan marş klipinin çekimine katılmak, dostluklarımızı pekiştirmek için buradayız. Abhazya artık kötü günleri geride bırakmış güzel ve mutlu günlere hızlı adımlarla ilerlemektedir. Bu duruma gelmemizde sizlerin katkılarını ve desteklerini asla unutmuyoruz ve unutmayacağız. Teşekkür ediyorum ve her zaman bir olalım, birlik olalım ve asla birbirimizi bırakmayalım dedi.

Abhaz ve Abaza oyunları oynandı

Konuşmaların ardından önce Sakarya Abhaz Derneği Halkoyunları ekibi sahne aldı. Gençlerden kurulu ekibin gösterileri adeta nefesleri kesti. Gençler tarafından oynanan oyunların ardından bu defa sahneye yaşları ilerlemiş ancak hala ben gencim diyebilen büyükler çıktı. Mızıka eşliğinde parmak üstü oynadıkları Abaza oyunları gerçek manada parmak ısıttırdı ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

Final, marşın söylenmesi ve güvercin uçurtulmasıyla tamamlandı

Gerçekleşen klip çekimi, yenilen yemekler, yapılan konuşmalar ve oynanan oyunlardan sonra Akbalık Mahallesinde bir araya gelen Abazalar Mahalle meydanına giderek burada yazılan, bestelenen ve klipi çekilen 25.yıl marşını hep birlikte söylediler ve marşın söylenmesinin ardından da semaya barış güvercinleri uçurdular.   

Katılım yüksekti

Abhazya’nın 25.bağımsızlık yılı nedeniyle Abhaz Federasyonu tarafından Akbalık Mahallesinde düzenlenen ayaayra kutlaması ve klip çekim programına Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa İnegöl, Düzce, Bolu, başta olmak üzere Türkiye’nin birçok İlinden Abaza kökenli vatandaşlar Abhazya’nın 25.bağımsızlık yılı nedeniyle Abhaz Federasyonu tarafından düzenlenen Ayaayra kutlaması ve klip çekim programı katılım için yapılan bu davete katılmak üzere Akbalık mahallesine geldi. Ünlü Abhaz modacı Tanju Babacan’da katılanlar arasındaki yerlerini aldı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ