Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 20-10-2018 00:59   Güncelleme : 20-10-2018 00:59

ODA BAŞKANLARININ İSTEKLERİ

Akyazı’da SESOB’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan Gıda Maddeleri Odası başkanı

ODA BAŞKANLARININ İSTEKLERİ

 

Akyazı’da SESOB’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan Gıda Maddeleri Odası başkanı Mustafa Demiralay, Esnaf Odası Başkanı Emin Üstün ve Ağaç İşleri Başkanı Turhan Gürel ortak olarak imzaladıkları ve AK Parti Akyazı İlçe Başkanlığına gönderdikleri yazılarında bazı isteklerde bulundular.

Üç Oda başkanı AK Parti İlçe Başkanlığına hitaben yazdıkları yazılarında şu isteklerde bulundular;

İşveren ve İşçiler arasındaki sıkıntılar, işçilerin karşısında işverenlerin mağduriyet yaşadıkları, kıdem tazminatı dahil olmak üzere  yasa gereği işçilerin hak ettikleri alacaklarının karşılanması için belirlenecek olan miktarın aylık olarak ödenmekte olan SGK primleri ile birlikte ödenmesine imkan sağlanması.

Her meslek dalında işyerlerinin fazlalığı nedeniyle yaşanmakta olan sıkıntıların ortadan kaldırılması için İl ve İlçelerin nüfuslarına göre bir kota uygulamasının yapılması.

Vergi sistemindeki adaletsizliğin kaldırılması, basit usulde vergi ödemesinin kalkması, kayıt dışı ve merdiven altı işlemlerin acil tespiti ile rekabetin dengeli bir şekle getirilmesi.

KDV ve SGK prim oranlarının düşürülmesi ve oranların esnafın kaldırabileceği şekilde yeniden belirlenmesi.

Sıkıntıda olan esnaf geçmekte olduğumuz sıkıntıdan dolayı kepenk kapatmaması için acil tedbirlerin alınması, esnafın bankalara olan borçlarının faizsiz bir şekilde yeniden yapılandırılması ve uzun vadeye yayılması.

İcralık olan esnafın var olan borçlarının yeniden yapılandırılarak esnafın icradan kurtarılması.

Akyazı Meslek Yüksek Okulunda İşletmeler için gerekli olan ara eleman yetiştirilmesine imkan sağlayacak yeni bölümlerin açılması.

Esnafımızın Bankalarla ç alışırken kendilerinden alınmakta olan kredi çalışması ücreti ve hesap özet ücretlerinin alınmaması için gereken çalışmanın yapılması.

Şehir içinde olan AVM’lerin bir an önce şehir dışına taşınması ve küçük esnafın gelir düzeyinin yükselmesi için marketler zincirinin mutlak surette sınırlandırılması.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ