Eğitim
Giriş Tarihi : 16-10-2018 10:01   Güncelleme : 16-10-2018 10:01

S.A.B.A.H ARAMA KURTARMA ÜYELERİNE AFADEM EĞİTİMİ

S.A.B.A.H Arama Kurtarma Derneği üyeleri için kısa adı AFADEM olan

S.A.B.A.H ARAMA KURTARMA ÜYELERİNE AFADEM EĞİTİMİ

 

S.A.B.A.H Arama Kurtarma Derneği  üyeleri için kısa adı AFADEM olan AFAD eğitici eğitimci semineri düzenledi.

12,13,14 Ekim tarihleri S.A.B.A.H Arama Kurtarma Afet Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitime 30 dernek üyesi yanında Sakarya ve Hendek ilçelerinden de katılanlar oldu.

Ankara AFAD Genel Merkezi Eğitimcileri Asuman Ünüvar, Hülya Cenik ve Nuray Kaya tarafından verilen ve 3 gün süren eğitim sırasında katılımcıların Temel Afet Bilinci Eğitmeni olabilmeleri için gerekli bilgiler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.  Seminer sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara eğitmenlik belgesi verildi.

Depremle iç içe yaşamak zorunda olduğumuz Sakarya’mızda AFAD eğitimlerinin ne denle önemli olduğuna dikkat çeken S.A.B.A.H Derneği başkanı İlhan Durgut, 4 yıl önce başladığımız eğitimlerimizle bu güne kadar 40 bini aşkın öğrenci ve yetişkin insanımıza afet eğitimi vermeyi başardık. Bu eğitimlerimiz sırasında afete dönüşebilecek tehlikeler konusunda insanımızı bilinçlendirme faaliyetlerimizi sürdürürken ve çok kısıtlı bir kadroyla eğitim vermekteyken, bu seminer sonunda  eğitimci kadrosumuzu da genişletmiş olduk. Bundan sonra çok daha fazla sayıda kişiye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Hedeflerimiz arasında yer alan herkese ulaşmayı başararak millet olarak 20 yıl içinde çok önemli bir dönüşüm geçireceğimizi biliyorum. Bunu yaparken bireylerde afet bilinci kültürü oluşturarak, öğretilenlerin davranışlara yansımasını sağlayacağız. Tüm yöneticilerin birer vatandaş olduklarını hatırlatarak birey gelişirse toplum gelişir, toplum gelişirse ülke gelişir, ülke gelişirse dünya gelişir felsefesini benimseyerek, özellikle bölgemizde yer alan eksiklikler konusunda farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Bunun en bariz örneği olarak zemine göre bina yapmak, binaları uygun olan yerlere konuşlandırmayı sağlamak olarak sayabiliriz. Bunun yanında yapısal olmayan elamanlar dediğimiz, meydana gelecek bir deprem esnasında evimizde okulumuzda işyerimizde bizlere zarar verebilecek, eşyaları sabitlemek çok çok önemlidir. Herkese afetsiz günler dilerim diyen dernek başkanı Durgut sözlerini eğitim alan eğitmen adaylarımıza kurs veren başta Ankara AFAD Genel Merkezi Eğitimcileri Asuman Ünüvar, Hülya Cenik ve Nuray Kaya olmak üzere öğle yemekleri konusunda destek veren Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ a teşekkür ederek tamamladı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ