Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 14-10-2018 21:15   Güncelleme : 14-10-2018 21:15

TARANOĞLU’NA SEVGİ SELİ

Anavatan Partisinin ve Sakarya siyasetinin güçlü isimlerinden biri olan siyasi hayatında

TARANOĞLU’NA SEVGİ SELİ

 

Anavatan Partisinin ve Sakarya siyasetinin güçlü isimlerinden biri olan siyasi hayatında Orman ve Spor Bakanlıkları yapan geçtiğimiz gün Akyazılıların misafiriydi. Kendi isteği üzerine partisinin eski yöneticileri tarafından proje anlatım toplantısına katılan Ersin Taranoğlu’na partili partisiz çok sayıda Akyazılı yakın ilgi gösterdi.

Kendisini görmek ve anlatacağı projeleri dinlemek için toplantının yapıldığı Nostalji salonuna gelen Akyazılılar, siyaseti bıraktım diyen Ersin Taranoğlu’na tekrar siyasete dönmesi gerektiğini kendisine söyleme ve hatırlatma şansı buldular.

Ersin Taranoğlu da Akyazılıların kendisine gösterdiği yakın ilgiye içten gelen sevgiye kayıtsız kalmadı kalabalığı görünce de keyiflendi ve Akyazı’nın kendisi için önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi “ Siyaseti bırakmış olmama rağmen Akyazılı dostlarımdan hiç kopmadım. Telefonla da olsa görüşmek suretiyle onları unutmadığımı bende ispatladım. Her görüşmemizde dostlarımı sordum, sağlık durumlarını öğrendim ve onlara yardımcı olmak için elimden geleni yaptım. Çünkü ben Akyazılıları, Akyazılılarda beni içten seviyorlar”

Siyasete tekrar dönmek için bazı oluşumların olması gerektiğini söyleyen Taranoğlu, dostlarının Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminiz geçiyor şeklindeki sorulara da Evet ya da hayır demedi ama şöyle bir ifade kullandı “ Benim bahse konu olan bu projelerimin Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a iletilmesi gerekiyor. Bu iletiyi de Sakaryalı Milletvekillerimiz, Büyükşehir belediye Başkanımız ve İktidar Partisinin Sakarya’daki temsilcilerinin yapması gerekiyor. Şayet onlar bu görevi yapmazlarsa o zaman ben Sayın Erdoğan’a gidip projelerimi anlatacağım. Böylece siyaset meydanına da inmiş olacağım” Bu sözleri duyan toplantıya katılanların ortak kanısı Sayın Taranoğlu siyasete hazırlanıyor ve söylendiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak şeklinde oldu.

Ersin Taranoğlu toplantıya katılanların tamamıyla yakından ilgilendi ama üç isim vardı ki onlarla ayrı ilgilendi. Biri üç dönem Altındere Belediye Başkanlığı yapmış olan Abdülhalim Gündüz, diğeri partisinin İlçe Başkanlığı görevini yapan ve rahatsız olmasına rağmen toplantıya katılan Sadettin Yar ve yine Bakanlığı dönemlerinde Bedil Kadirbey Köyü Muhtarı olan Ziyafettin Özbelli oldu. Özellikle Özbelli’ye “hala bekarmısın” diye sordu cevabını Mehmet Barutçu”Evet Sayın Bakanım hala bekar” diye verdi. Taranoğulu’da bunun üzerine iş geçte olsa bana düşüyor gereğini yapacağım şeklinde cevaba cevapla karşılık verdi.

Ersin Taranoğlu geldiği Akyazı’dan mutlu bir şekilde geri döndü. Şimdi Akyazılılar 15 Ekim tarihine kadar süre verdiği iktidar partisinin Sakarya Milletvekilleri, B.Ş. Belediye Başkanı ve Partinin temsilcileri projelerini Erdoğan’a sunmamaları halinde Taranoğlu’nun ne yapacağını merak etmeye başladı.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ