Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 10-10-2018 00:50   Güncelleme : 10-10-2018 00:50

AMATÖR SPOR HAFTASINDA BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL YAĞMURU

Kısa adı ASKF olan Sakarya Amatör spor Kulüpleri Federasyonu 2018 yılının en başarılı sporcuları

AMATÖR SPOR HAFTASINDA BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL YAĞMURU

 

Kısa adı ASKF olan Sakarya Amatör spor Kulüpleri Federasyonu 2018 yılının en başarılı sporcuları ile antrenörlerini plaket ve kupa ile ödüllendirdi.

Belediye Kültür merkezi salonunda yapılan ödül törenine 2018 yılın içinde dallarında Türkiye, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında kendi dallarında derece almış sporcu ve yöneticileri ile Sakarya’nın spor adamları ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan ASKF Başkanı Yaşar Zımba başarıları ile göğsümüzü kabartan ve ilimizin sesini Türkiye başta olmak üzere dünyaya duyuran başarılı sporcularımızı tebrik ediyorum. Federasyonumuz her yıl olduğu gibi sizleri yakından takip ediyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. İlimizde  sporda başarımızı yükseltmek için amatör spora imkanlarımız ölçüsünde  her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Sizleri tekrar tebrik ediyor  başarılarınızın devamını diliyorum.

Törende ayrıca Sakarya amatör sporuna yıllarca emek veren spor adamlarına da birer plaket verildi.

Bu spor adamlarından biri de İlimizin çeşitli amatör takımlarında kaleci olarak top oynamış, örnek sporculuğu ile herkesin sevgisini kazanmış olan Akyazılı Sedat Çetin ve Akyazı'nın Erdoğdu mahallesinden olup uzun yıllar çeşitli amatör takımlarda futbol oynayıp bıraktıktan sonra sahalardan kopmadan saha komiseri olarak spora hizmet eden ASKF yönetimlerinde görev alan şimdi de Saha komiserleri Derneği Başkanlığını sürdüren Mahmut Güzel de Altın Yıllar Hizmet ödülüne layık görüldü. Rahatsızlığı nedeniyle ödül törenine katılamayan Sedat Çetin’in ödülünü kendisine iletilmek üzere Editörümüz Kenan Certel aldı.

Ödüle layık görülen diğer Akyazılı sporcumuz ve antrenörü de geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan  Yıldızlar Badminton Türkiye şampiyonasında şampiyon olan ve 20 ekim tarihinde Bulgaristan’da yapılacak olan Balkan şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek olan Milli Badmintoncu Hüseyin Akif Koç ile Antrenörü Adnan Bak Kupalarını ASKF Başkanı Yaşar Zımba’nın elinden alırken Tekvando dalında  Avrupa Kulüpler şampiyonası ümitler 58 kg. birincisi  Alper Tuna Alan ve antrenörü Ümit Al da kupalarını il spor müdürünün elinden aldı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ