Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 09-10-2018 00:17   Güncelleme : 09-10-2018 00:17

AKYAZILI MEHMET SAĞLAM KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI

Akyazılı Ressam Mehmet Sağlam yurdun çeşitli yerlerinde yağlı boya yaptığı resimlerinin

AKYAZILI MEHMET SAĞLAM KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI

 

Akyazılı Ressam Mehmet Sağlam yurdun çeşitli yerlerinde yağlı boya yaptığı resimlerinin sergisini açarken ilk kez doğum yeri olan, ilk ve orta tahsilini tamamladığı Akyazı’da da yıllar sonra kişisel sergisini açtı.

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde gerçekleşen sergi açılış törenine Kaymakam Yakup Güney, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, İlçe Emniyet Müdürü İsa Coşar ile bazı kurumların yetkilileri ve Ressamın yakınları ve ailesi katıldı.

32 yağlı boya eserin sergilendiği kişisel resim sergisinin açılışında konuşan Kaymakam Güney, bu tür sanatsal çalışmaların her zaman takdir ettiğini belirtti ve Mehmet Sağlam‘ı tebrik etti.

Ressam Mehmet Sağlam’da katılımlarından dolayı İlçe Kaymakamı ve diğer misafirlere teşekkür etti ve protokolün sergiyi gezişleri sırasında eserleri hakkında geniş bilgiler verdi.

Akyazı Ressam Mehmet Sağlam’ın gösterime sunduğu yağlı boya eserleri sergiyi gezenler tarafından beğenildi.

Ressam Mehmet Sağlam Kimdir:

Mehmet Sağlam 1949 yılında Akyazı’da doğdu. İlk ve Orta tahsilini Akyazı’da tamamlayan Sağlam grafik ve tasarım üzerine becerilerini ve bilgilerini geliştirdikten sonra 1987 yılından itibaren Türkiye Gazetesinde iş hayatına başladı ve mesleğini bu gazetede devam ettirdi ve 25 yıl çalıştıktan sonra da emekli oldu.

1993 yılından itibaren de yaptığı resimleri sergilemeye başlayan Mehmet Sağlam Ankara’da birçok kez sergi açtı ve 1994 yılında katıldığı ve Kırıkkale Belediye tarafından düzenlenen resim yarışmasında birinci oldu.

Evli ve ikisi erkek biri kız olmak üzere üç çocuk babası olan Mehmet Sağlam yaşamını 2016 yılından bu yana doğduğu yer olan Akyazı’da sürdürüyor.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ