Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 01-10-2018 22:13   Güncelleme : 01-10-2018 22:13

SAĞLIK TEŞKİLATINDAN ANNELERE “GEREKSİZ SEZERYANDAN UZAK DURUN”

Ebelere Yönelik Doğum Hizmetlerinin Güçlendirilmesi eğitim çalışmasının kapanış programında konuşan

SAĞLIK TEŞKİLATINDAN ANNELERE “GEREKSİZ SEZERYANDAN UZAK DURUN”

 

Ebelere Yönelik Doğum Hizmetlerinin Güçlendirilmesi eğitim çalışmasının kapanış programında konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, eğitimler sayesinde sezaryenle doğum oranlarında önemli bir azalma beklediklerini dile getirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve SAÜ Devlet Konservatuarı işbirliğiyle hazırlanan ilki geçen yıl yapılan “Ebelere yönelik doğum hizmetlerinin güçlendirilmesinde güncel yaklaşımlar” konulu eğitim çalışmasının ikincisi tamamlandı. Beş gün süren eğitim programının kapanışı için düzenlenen programa, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Serdar Değirmenci, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Serhan Cevrioğlu’nun yanı sıra, SAÜEAH Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Sühha Bostancı, Ebeler Derneği Başkanı Doç. Dr. Nazan Karahan, İSM idari personeli ile sağlık çalışanları ve ebeler katıldı.

Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, sezaryenle doğumunun azalmasında ebe eğitimlerinin önemine değinerek “Ebe eğitimleri yapılan bölgelerimizde sezaryen oranlarının düştüğünü görüyoruz. Bu eğitimlerimizin ardından inanıyorum ki sizlerde ilimizde sezaryenle doğumun azalmasına önemli katkı sağlayacaksınız. Ebeler, yeniden mesleklerinin farkına varıp güçlenirken, doğal doğumun anne ve bebek sağlığı açısından da ne denli önemi olduğunu anne adaylarına en iyi şekilde anlatacaklardır. Annelerde, cerrahi bir operasyon gerektirmeyen gebeliklerde keyfi sezaryen uygulamalarından uzak duracaktır.” diye konuştu.

Öğütlü’nün ardından konuşan Prof. Dr. Serhan Cevrioğlu, normal doğumun çok daha fazla yaygınlaşmasını arzuladıklarını belirterek, ebelerin yeniden mesleklerini yapmaya başlamasının bu doğrultuda atılan en önemli adım olduğunu dile getirdi. Eğitime katılan ebeler, düzenlenen eğitim programından dolayı teşekkür etti. Ebelere, katılım sertifikaları verilirken, düzenlenen eğitim çalışmasında görev alan hekim ve akademisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ