Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 28-08-2018 14:57   Güncelleme : 28-08-2018 14:57

AKSARTEPE İŞLETMECİSİNİ BULDU. İHALE BEKLENEN İSİMDE KALDI

Gündeme 4,5 yıl önce gelen ancak bu güne kadar maddi imkansızlıklar

AKSARTEPE İŞLETMECİSİNİ BULDU. İHALE BEKLENEN İSİMDE KALDI

Akyazı’nın Kuzuluk Mahallesi sınırları içinde bulunan Aksartepe’de yap-1şlet-devret modeli ile yaptırılacak olan tesislerin yapımı ve işletimi ile ilgili ihale ilan edildiği şekilde dün saat 10.00 da Belediye Encümen salonunda yapıldı.

İhaleye üç firma katıldı

Dün gerçekleşen ihaleye son dakika içinde iki firmanın daha katılması ile katılım sayısı üçe çıktı ve kısa sürede neticelenen ihale 438 bin lira bedelle 20 yıllığına ilk müracaatçı konumunda olan Halit Aydoğdu’da kaldı.

Bedelin artmasında basın etkili oldu

Bilindiği gibi Akyazı Belediyesi Aksartepe’de yapılacak olan tesisleri 295 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkarmıştı. İhaleye son dakikaya kadar sadece ihaleyi kazanan Halit Aydoğdu katılmak için müracaat etmiş, teminatını yatırarak dosyasını almıştı. İhalenin yapılış şekli v e katılımla ilgili basında yer alan haberler üzerine bu defa katılımcı sayısına iki ilave edilerek üçe çıkarıldı ve açık arttırma sonucu ihale 438 bin liraya ilk müracaatçı olan Halit Aydoğdu’ya kaldı. Böylece satış bedelinin yükselmesinde basının etkili olduğu görüldü.

Tartışılan konu

İhale yapıldı ve Halit Aydoğdu ihaleyi kazandı ama ihale öncesinde olduğu gibi sonrasında tartışılan konu Akyazı Belediyesinin Orman Müdürlüğünden kiraladığı yerin bir başka kişiye kiralanıp kiralanamayacağı konu oldu. Bu konuda uzman olanlar başka bir kurumdan kiralanan yerin ikinci bir kişiye ya da kuruma kiralanamayacağı yönünde görüş bildiriyor olması kafa karışıklığının sürmesine neden oldu.

İhaleyi kazanan Aksartepede ne yapacak

Yapılan ihaleye katılan ve ihaleyi 438 bin lira ile kazanan Halit Aydoğdu kendisine verilen proje gereği alan içinde mesire yeri, kır kahvesi, kır lokantası, yöresel ürünler satış reyonları ile cam teras yapacak ve 20 yıl müddetle de bunları işletecek.

Belediyeden Aksartepe açıklaması

Akyazı Belediyesi Aksartepe ile ilgili şu açıklamayı yaptı “ 315 rakımlı Aksartepenin turizme kazandırılmasını amaçlayan proje büyük bir hızla hayata geçirilmeye çalışılıyor. İlk etapta Akyazı’da Aksartepeye giden yolun yapımı tamamlandı. İkinci etap olarak Mesire alanı içinde kapalı ve açık oturma alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları ile otopark yapmayı planladık. İhaleyi kazanan firmada kendi uhdesine düşenleri en kısa zamanda yapacak ve böylece Aksartepe projemiz hayata geçirilmiş olacak. Bu projeyle Akyazı’nın daha iyi tanınması, gelen misafirlerimizin uğrak yeri olması planlanmıştır”

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ