Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 27-08-2018 15:25   Güncelleme : 27-08-2018 15:25

AKYAZI’DA YOLCU DA TAŞIYAN DA PERİŞAN

Eski Kaymakamlık binasının olduğu alanla yine eski terminalin olduğu alan yaşanan

AKYAZI’DA YOLCU DA TAŞIYAN DA PERİŞAN

 

Eski Kaymakamlık binasının olduğu alanla yine eski terminalin olduğu alan yaşanan asrın depreminden sonra karşılıklı olarak takas edilince aradan geçen bunca zamana rağmen Akyazı bir türlü yeni bir terminale kavuşamadı.

Terminalleri takas nedeniyle yıkılan yolcu taşıyan otobüs, midibüs ve minibüsler aradan geçen 20 yıllık süre içinde sürekli olarak sokak aralarında yolcu almaya ve indirmeyi sürdürdüler. Yolculuk yapan Akyazılılarda ara sokaklardan toplu taşıma araçlarına binip gidecekleri yerlere gitmek zorunda kaldılar ve halen de aynı zorluklarla seyahatlerini yapıyorlar.

İstanbul, Yalova ve Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli İllerine seyahat etmek isteyen Akyazılılar firmaların ana yol kenarında bulunan yazıhanelerinden bilet alıp oradan da otobüslere binmeyi sürdürürken, Sakarya’ya ve İlçeye bağlı Mahallelere gitmek isteyen Akyazılılarda şehrin çeşitli alanlarında ve sokak aralarından kendilerini götürecek toplu taşıma araçlarına binerek seyahat etmek zorunda kalıyorlar.

Özellikle her gün yüzlerce Akyazılının gidip gelmekte olduğu Adapazarı’na gidecek olan midibüsler ise Konuralp İlkokulu yanında hizmet vermeyi sürdüren Akaryakıt istasyonu girişinde istasyon sahibinin kendilerine tahsis ettiği alandan yolcu taşımaya devam ediyorlar.

Bu durumdan kuşkusuz hem toplu taşıma yapan araçların sahip ve sürücüleri rahatsız hem de seyahat yapacak olan Akyazılılar rahatsız. Özellikle Akyazılılar sokak aralarından ve değişik alanlardan toplu taşıma araçlarına binmekten gına geldiklerini söyleyerek, biz burada seyahat edeceğimiz toplu taşıma aracının kalkmasını beklerken ayakta durmak zorunda kalıyoruz. Oturacak bir yer dahi olmayan bu alanlardan artık kurtulmak istiyoruz. Bunan için terminalimizin hiç zaman geçirilmeden yapılmasını, terminalinde şehir dışında değil şehir merkezinde ya da merkeze yakın bir yerde yapılmasını istiyoruz. Belediye yetkilileri bu konuyla ilgili birkaç kez toplantı düzenledi ama bugüne kadar terminalin yapımına ilişkin olumlu bir adımı henüz atamadı. Belediye yetkililerine özellikle de yasa gereği terminali yapma, işletme hakkına sahip Büyükşehir Belediyesi yetkililerini bu konuyu halletmek için acele etmesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz diyerek tepkilerini dile getiriyorlar ve yetkilileri göreve davet etmeyi de ihmal etmiyorlar.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ