Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 27-07-2018 10:06   Güncelleme : 27-07-2018 10:06

ERSİN TARANOĞLU AKYAZI’DA HASRET GİDERDİ

Beraberinde Anavatan Partisi zamanında İl Genel Meclisi üyeliği yapmış

ERSİN TARANOĞLU AKYAZI’DA HASRET GİDERDİ

 

Beraberinde Anavatan Partisi zamanında İl Genel Meclisi üyeliği yapmış olan Pamukovalı Hasan Eryiğit olduğu halde Orman ve Spor eski Bakanı Ersin Taranoğlu partisi iktidardayken İl Genel Meclisi üyeliği yapmış olan ve önceki gün geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden Fazlı Özdemir’in cenaze törenine katılmak üzere geldiği Akyazı’da hem eski partilileri ile buluşup hasret giderdi hem de siyasi nabız yokladı.

Anavatan Partisinin unutulmaz İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Barutçu, İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Kaçar, yine Anavatan Partili Yılmaz Çetin, Osman Aygün, Ali Karakaş, işadamı Haluk Atabek ve Muhtarlığı döneminde verdiği hizmetlerle adı hafızalara kazınan BedilKadirbey Mahalle eski Muhtarı Ziyafettin Özbelli, Gazeteci Yusuf Çınal, Kenan Certel ve Salim Özyılmaz’la MHP’li Meclis Üyesi Murat Öz tarafından işletilmekte olan Semazen Restoranda cenaze sonrası bir araya gelen Bakan Ersin Taranoğlu, Anavatan Partili dostları ve ile eski günleri yad etti ve hasret giderdi ve bulunduğu restorana davet ettiği gazetecilerle de siyasi sohbet etti.

Taranoğlu’nun projeleri ve nabız yoklaması

Taranoğlu’nu bir müddettir İlçe İlçe dolaştığını görenler acaba siyasete geri mi dönüyor diye birbirlerine sorarken aynı soruyu gazeteciler de kendisine sordu. Taranoğlu “mesele memleket meselesi ise verilen görevlerden kaçılmaz” şeklindeki cevap ise hem gazeteciler hem de eski partili dostları arasında Taranoğlu’nun tekrar siyasete atılacağı şeklinde yorumlandı.

Bilindiği gibi Ersin Taranoğlu geçtiğimiz aylarda Adapazarı ile ilgili olarak devasa projeleri ile basının karşısına çıkmış, projelerini en ince detayına kadar anlatmış ve bu projelerin hayata geçebilmesi için mutlak surette Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurundan geçmesi gerektiğinin altını çizmiş, daha sonra da tanıtma ve destek amaçlı olarak aynı projeleri ile çeşitli kurum ve kuruluşlarla bir araya gelmişti.

Ersin Taranoğlu’nun projelerinin tanıtımının dışında bu defa İlçe İlçe dolaşmaya başlamış ve gittiği İlçelerde de Anavatan Partili eski dostları ile bir araya gelerek siyasi nabız yoklaması yapmaya başlamıştı. Nitekim Ersin Taranoğlu Akyazı’ya geldiğinde de yine partili dostları ile bir araya gelmiş ve projelerinin yanı sıra önümüzdeki yılın başlarında yapılması gereken mahalli seçimlerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuştu.

Yemeğe katılan basın mensuplarına bilgi aktarımı yaptı

Hazırladığı projelerin büyük projeler olduğunun altını bir kez daha çizen Ersin Taranoğlu, bu projelerin hayata geçebilmesi için Büyükşehrin gücünün yetersiz kalacağını belirterek, bu konunun çözümü Sayın Erdoğan’dan geçer. Kendilerini ziyaret edip projelerimi takdim edeceğim ve olurunu almaya gayret göstereceğim. Sayın Erdoğan’la aramda yıllar öncesine dayanan bir dostluk vardır. Aradan geçen zaman bu dostluğumuzu daha da güçlendirmiştir. O nedenle projelerimi bizzat ben kendilerine götürüp tanıtmak ve anlatmak istiyorum dedi.

Gazetecilerin önümüzdeki günlerde mahalli seçimler var. Ortalıkta sizin Büyükşehir Belediye Başkanı olacağınıza dair söylentiler dolaşıyor. Bu ziyaretinizde bu konuyu da gündeme getirecekmisiniz şeklindeki sorusuna Taranoğlu’nun cevabı şöyle oldu “ Biraz evvel de ifade ettiğim gibi Sayın Erdoğan’la aramda iyi bir dostluk ilişkisi var. Eğer görüşme gerçekleşirse hem projelerimi hem de siyaseti konuşuruz. Bundan doğal ne olabilir ki” Taranoğlu’nun verdiği bu cevap soruyu soran gazetecilerin Taranoğlu’nun mahalli seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olacağı şeklinde yorumlandı.

Sadettin Yar’a vefa ziyareti

Bakanlığı dönemlerinde Anavatan Partisi İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürüten şu anda Kuzuluk Mahallesindeki evinde istirahat etmekte olan Sadettin Yar’a da bir ziyaret gerçekleştirdi. Sadettin Yar’la çok iyi bir dostluğu olduğunu da söyleyen Bakan Taranoğlu hasta olduğunu öğrendiğim değerli dostumla sık sık telefonda görüşüyoruz Bu defa kendisini ziyaret edip görmek istedim. O nedenle bu ziyareti yaptım dedi.

Anavatan Partisi eski İlçe Başkanı Sadettin Yar’da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Taranoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Taranoğlu’nun ziyaretine Mehmet Barutçu, Yılmaz Çetin ve Hasan Eryiğit’te katıldı. Yar’ın kapı komşusu Galip Özhan ile Yar’ın eşi Aysun Yar’da ev sahipliği yaptı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ