Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 13-07-2018 00:29   Güncelleme : 13-07-2018 00:29

ŞADIRVANLARIN MUSLUKLARINI ÇALIYORLAR

Hırsızlar zaman zaman bir konu üzerinde yoğunlaşıp mesleklerini icra ediyorlar.

ŞADIRVANLARIN MUSLUKLARINI ÇALIYORLAR

 

Hırsızlar zaman zaman bir konu üzerinde yoğunlaşıp mesleklerini icra ediyorlar. Cami ve Şadırvanlardaki muslukları söküp çalmak hırsızların Akyazı’da geliştirdikleri son moda oldu.

Bu konuda Mahalle Muhtarları ile Cami ve Mezarlık Derneklerinin sıkıntıları hayli büyük. Yöneticiler çalındığını görüyoruz yenisini alıp takıyoruz bir gün sonra bakıyoruz tekrar çalınmış. Artık musluk ala ala bıktık diyoruz ve hırsızların yakalanmasını istiyoruz diye adeta feryat ediyorlar.

Musluk hırsızlarından bıkanların başında Alaağaç Mahalle Muhtarı Ali Yalçın geliyor. Yalçın muslukları 5.kez çalıyorlar. Bunlarda ne utanma ne sıkılma var. Cami veya mezarlıklarda bulunan şadırvanlardaki musluklar çalınır mı? diye soruyor ve koyula ilgili açıklamasını şöyle sürdürüyor “ Hırsızlık yapacak başka bir yer mi bulamadınız da cami ve mezarlıklardaki şadırvanlarda bulunan muslukları çalıyor ve bize sıkıntı yaşatıyorsunuz. O hırsızları anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum”

Hırsızları yakalama ve kim olduklarını belirleme adına teknolojiden yararlanmak suretiyle bir önlem paketi geliştirdiklerini ve devreye soktuklarına dikkat çeken AlaağaçMahalle Muhtarı Ali Yalçın, bu defa musluk hırsızları geliştirdiğimiz o paket sayesinde kıskıvrak yakalanacaklar. Yakalandıklarında bizde kimler olduğunu öğrenmiş olacağız ve o zaman da gereğini elbette ki yapacağız diyor ve vatandaşlara da camilerimizin ve mezarlıklarımızın etrafında tanımadığınız kişileri gördüğünüzde bana ya da en yakın güvenlik güçlerine haber verin çağrısı yapmayı ihmal etmedi.

Son günlerde Cami ve Mezarlık şadırvanlarında ki muslukların çalınıyor olması Akyazılıları tedirgin ederken, hırsızların bir an önce yakalanması isteklerini de seslerini yükselterek ifade etmeye çalışıyorlar.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ