Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 03-07-2018 23:49   Güncelleme : 03-07-2018 23:49

YAZ SPOR OKULU TÖRENLE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Akyazı Kaymakamlığı, İlçe spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

YAZ SPOR OKULU TÖRENLE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

 

Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi, İlçe spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen yaz spor okulu bugün yapılan törenle çalışmalarına başladı.

İlçe Spor Müdürlüğünün bulunduğu Atatürk Kapalı Spor Salonu bahçesinde düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

İlçe Spor Müdürü Hamit Altun’un selamlama konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Milletvekili adayı Ali İnci birer konuşma yaparak çocuklarımızı sokaklardan kurtararak sportif faaliyetlere yöneltmek, güzel ahlaklı yetişmelerini sağlamak bizlerin ve de herkesin görevi olmalıdır. Çalışmalara katılan öğrenciler veliler ve onları çalıştıracak olan antrenörlere teşekkür ettiler ve başarı dileğinde bulundular.

Törende son konuşmayı Kaymakam Mehmet Fatih Çiçekli yaptı. Çiçekli konuşmasında şunları söyledi. Yaşamakta olduğumuz bir takım olumsuzlukları sık sık dile getiriyoruz. Serzenişte bulunuyoruz. İşte çocuklarımızı bu olumsuzluklardan kurtarmak için böyle imkanlar var. 11 kurs ve bu kurslardan 500 öğrencinin yararlandığını görüyoruz. 17 bin öğrencinin Eğitim Öğretim gördüğü  Akyazı’da bu sayı oldukça yetersiz. Bunları teşfik etmemiz ve bu sayıyı artırmamız lazım. Bir yandan müftülüğümüzün açtığı yaz Kuran  kursları diğer yandan kurumlarımız işbirliği ile açılan spor faaliyetleri, bizler alt yapıyı hazırladık, sistem hazır tezgah hazır, velileri bundan haberdar edelim çocuklarımızı buralara sevk edelim. Sözüm burada olanlar için değil buraya gelmeyenler duymayanlar için. Bu hizmetler devletin bedava hizmetleridir dedi ve basından da bir istekte bulundu. Basınımızın bu hizmetleri manşetlere taşıması ve vatandaşlarımızın çocuklarını bu faaliyetlere katılmaları için teşvik etmelerini istedi.

Kaymakam Çiçekli Yaz spor okulunun başarılı bir şekilde geçmesi dileğinde bulunarak öğrenci ve antrenörlere kolaylıklar diledi.

Konuşmaların ardından Karate antrenörü Sezai Yolcuoğlunun çalıştırdığı karate takımının gösterisine yer verildi.

Daha sonra 11 branşta faaliyet gösterecek antrenörler tanıtıldı. Yaz spor okulunun açılış töreni topluca çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ