Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 30-06-2018 01:09   Güncelleme : 30-06-2018 01:09

64 YIL SONRA BULUŞAN ASKER ARKADAŞLARI

Onlar asker arkadaşı. İkisi de 84 yaşında. İkisi de Aydın Söke’de askerlik yaptı.

64 YIL SONRA BULUŞAN ASKER ARKADAŞLARI

 

İkisi de 84 yaşında. İkisi de Aydın Söke’de askerlik yaptı. Birinin ismi Durmuş Bozoğlu Akyazı’nın Taşburun mahallesinde oturuyor. Diğerinin ismi ise Dursun Doğruyol Manisa’nın Demirci İlçesinde ikamet ediyor.  Bu iki asker arkadaş 64 yıl sonra buluştu ve hasret giderdi.

Nasıl buluştular

İki asker arkadaşın buluşmasında İnternet etkili oldu. Durmuş Bozoğlu’nun yeğeni Şemsi Bozoğlu internet üzerinden yaptığı araştırma sonucunda Dursun Doğruyol’a ulaştı ve telefonla da kendisini Akyazı’ya davet etti.

Daveti kabul eden Dursun Doğruyol yanına eşini de alarak Akyazı Taşburun Mahallesine geldi ve 64 yıldan beri görmediği asker arkadaşı Durmuş Bozoğlu’yla buluştu.  Duygu yüklü buluşmada iki asker arkadaşı doyasıya birbirlerine sarıldı ve askerlik günlerini ve sonrasını birbirleriyle paylaştı.

1 hafta asker arkadaşının yanında eşiyle birlikte kalacak olan Manisa Demircili Dursun Doğruyol, asker arkadaşı Durmuş Bozoğlu’nu da eşi ve çocuklarıyla birlikte Manisa’ya davet etti. Bozoğlu’da bu daveti kabul etti.

İki asker arkadaşı 64 yıl sonra buluşturan yeğen Şemsi Bozoğlu’da  iki birbirini seven asker arkadaşını buluşturmaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğunu belirtti ve  davetini kabul ederek Taşburun Mahallesine gelen Dursun Doğruyol ve eşine de teşekkür etti.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ