Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 19-06-2018 16:18   Güncelleme : 19-06-2018 16:18

ÜÇ ASIRLIK CAMİİ KADERİNE TERK EDİLDİ

Akyazı’nın Dokurcun Çengeller Mahallesinde 3 asır önce yapılan ve ibadete açılan

ÜÇ ASIRLIK CAMİİ KADERİNE TERK EDİLDİ

 

Akyazı’nın Dokurcun Çengeller Mahallesinde 3 asır önce yapılan ve ibadete açılan camii geride bıraktığı 300 yıla adeta direniyor. 3 asır önce inşa edilen ve kerpiçten yapılan camiinin artık dayanacak gücü kalmamış durumda.  Üzerinde asırlara dayanan tarihi izler bulunan camii de bundan 17 yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme neticesinde restore edilmesi kararı alınmasına rağmen aradan geçen bunca zamana rağmen camiyle ilgili olarak bir restorasyon çalışması yapılmaması Çengeller Mahalle halkını derinden üzüyor.

3 asra dayanan bir tarihi geçmişi olan camiinin artık dış cephesinde dökülmeler görülmesine karşın cami içinde kullanılan kökboyası ve işlenmiş olan motiflerin hala canlılığını koruyor olması dikkat çekiyor.

Eskimeye yüz tutması nedeniyle yaklaşık 25 yıldan beri camide ibadet yapılmadığına dikkat çeken Çengeller mahalle halkı yaşı 3 asra dayanan camilerinin Vakıflar Genel Müdürlüğünün 17 yıl önce aldığı restore edilmesi gerekiyor karanının uygulanmasını istiyorlar.

Çengeller mahalle Muhtarı Erbay Ersin, 3 asırlık camilerinin Mahallede gerçekleşen göçün ardından boş kaldığını belirterek, tarih kokan camimizin onarılmasını, restore edilmesini istiyoruz dedi ve camilerinin tekrar ibadete açılacağı günü iple çektiklerini sözlerine ekledi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ