Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 18-06-2018 18:54   Güncelleme : 18-06-2018 18:54

ATSO, ATB VE AZO BAYRAM KUTLAMASINA BÜYÜK İLGİ

Ramazan Bayramı Akyazı’da coşku ile kutlandı. Akyazı’da sivil toplum örgütlerinin

ATSO, ATB VE AZO BAYRAM KUTLAMASINA BÜYÜK İLGİ

 

 Ramazan Bayramı Akyazı’da coşku ile kutlandı. Akyazı’da sivil toplum örgütlerinin düzenlediği bayramlaşmalarının en çok ilgi göreni ise en çok üyeye sahip ATSO, ATB  ve AZO’nun birlikte düzenledikleri bayram kutlaması  oldu.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Akyazı Ticaret Borsası ve Akyazı Zıraat Odası üyeleri ile diğer sivil toplum kuruluşlarının da ilgi gösterdiği ve kalabalık bir katılımın olduğu bayramlaşma töreni Akyazı Ticaret Borsası salonunda gerçekleşti.

 ATSO ve ATB Başkanları Z.Şinasi Bayraktar ve A.Şener Bayraktar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşma programına Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Ş.Şemsi Bayraktar, Akyazı Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Akyazı Belediye Başkanı  Hasan Akcan, Akyazı Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Hekimoğlu, Siyasi Parti Akyazı İlçe Başkanları ve  sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyeleri, iş adamları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Bayram coşkusunun yaşandığı toplantıda Ev sahibi ATSO Başkanı Z.Şinasi Bayraktar’ın birlik ve beraberliğin sağlandığı Ramazan Bayramının mahiyeti hakkında verdiği bilgiler, bayram kutlaması ve  hoş geldiniz konuşmasının ardından söz alan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve  Akyazı Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli programa katılan herkesin bayramını kutladı.

Son sözü TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar aldı. Bayraktar herkesin Ramazan bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında,

Türk çiftçisi gecesini gündüzüne katarak üretimini sürdürüyor. Tabii afetler her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçimizin peşini bırakmadı. Bu üretim sezonunda da başta dolu olmak üzere, don, sel, fırtına afetleri ürünlere zarar verdi. Doğal afetleri yaşayan çiftçimiz bayrama buruk giriyor. Ramazan boyunca yerine getirilen oruç ibadeti, dini faziletlerinin yanı sıra ürün, üretici ve gıdanın hayatiyetini ortaya çıkarması bakımından da büyük önem taşıyor. Milletçe ağız tadıyla bir bayram geçirmek istediklerini bildiren Bayraktar, “Bütün taraflar Ramazan Bayramı’nda haksız kazanca yol açmayacak şekilde sorumluluğu sürdürmelidir. Kimse hak ettiğinden fazlasına tamah etmemelidir. Etmemelidir ki halkımız ağız tadıyla ve bütçesine uygun alış verişini yapabilsin. Allah’ın bize bahşettiği ve hasatla bollaşan ürünleri çoluk çocuğuyla yeterince tüketebilsin” dedi.

Başkan Bayraktar, “Tüm İslam âleminin bu bayrama buruk girdiğini, binlerce Müslüman’ın çatışmalar ve saldırılar yüzünden hayatını kaybettiğini görüyor, bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Dünyanın pek çok bölgesinde can güvenliği olmadan yaşayan, katliamlara maruz kalan Müslümanlara, bütün İslam âlemine huzur içinde bir bayram diliyorum. Milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ