Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 14-06-2018 22:06   Güncelleme : 14-06-2018 22:06

BİRİ CİDDİ TEMİZLİK DİĞERİ GAYRİ CİDDİ TEMİZLİK

Belediyeler ve Köyler Büyükşehir kapsamına girip Mahalle statüsünü dönüştükten sonra

BİRİ CİDDİ TEMİZLİK  DİĞERİ GAYRİ CİDDİ TEMİZLİK

 

Belediyeler ve Köyler Büyükşehir kapsamına girip Mahalle statüsünü dönüştükten sonra bağlandıkları Belediyeden de hizmet alamadıkları için sıkıntıları her geçen katlanarak büyüyen Mahalleliler çareyi kendi işini kendin gör noktasına getirmek zorunda kaldı ve birçok gelmeyen hizmeti kendi kendine getirmek için bir gayretin içinde buldu.

Kapanan Belediye ve Köyler bütçeleri olduğu için bu tür gerekli hizmetleri o bütçeden karşılayıp getiriyordu. Belediyeler ve Köyler kapatılıp Mahalleye dönüşünce bütçeleri de kalmadı ve bağlandıkları Belediyeden de hizmet gelmeyince elleri kolları bağlı oturarak istedikleri o hizmeti beklemek zorunda bırakıldı.

Bayramın yaklaşması nedeniyle kapanan Belediyelerle Köylerin mevcut mezarlıkları bağlandıkları Belediyenin işçisi ve bu hizmet için parasının olmaması yüzünden temizlenememiş olması vatandaşı derinden üzmüş ve şikayetler artmıştı. Artan şikayetler nedeniyle harekete geçen Akyazı Belediyesi oluşturduğu acemi bir ekiple bazı mezarlıkları bayrama kadar temizlemek için kollarını sıvadı ama o ekibin yaptığı temizlik vatandaşın istediği düzeyde olmayınca şikayetler azalacağı yerde daha da artış göstermeye başladı.

Kuzuluk Mahallesi temizlik konusunda en fazla şikayet eden Mahalle idi. Mevcut mezarlıkların ottan geçilemez hale gelmesi ve otların adam boyu kadar uzaması onların bu konudaki şikayetleri zirveye çıkardı. Belediye de bu şikayetleri dikkate alarak Kuzuluk merkez mezarlığına bir ekip gönderdi. İşte o acemi ekip tarafından yapılan temizlik Kuzuluk mahalle sakinini tatmin etmedi. Kuzuluk Mahalle sakinleri merkez mezarlığımızda yapılan bu temizliği gördükten sonra eskisine rıza gösterir noktaya geldik. Böyle temizlik mi olur. Temizlik yapmasını bilmeyenleri mezarlık yoluna sapıldığında sağda solda mevcut evlerin bahçelerine bakmaya davet ediyoruz. Temizlik denildiğinde o evlerin bahçelerindeki temizlik akla gelmeli diyerek yapılan temizlik çalışmasını beğenmediklerini sesli bir şekilde dile getirerek tepkilerini koymaları ise en dikkat çekici husus oldu.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ