Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 11-06-2018 00:39   Güncelleme : 11-06-2018 00:39

ALAAĞAÇ MAHALLESİNDE KADİR GECESİ COŞKUSU

İslam dininin en kutsal gecelerinden biri olan Mirac Kandili tüm islam aleminde

ALAAĞAÇ MAHALLESİNDE KADİR GECESİ COŞKUSU

 İslam dininin en kutsal gecelerinden biri olan Mirac Kandili tüm islam aleminde olduğu gibi Akyazı camilerinde de düzenlenen törenlerle coşku ile kutlandı.

Gecenin faziletlerinden faydalanmak isteyen Akyazılılar camilere koştu. Yapılan dualar günahların bağışlanması içindi.

Bu camilerden biri de Akyazı Alaağaç mahallesi II. Abdülhamit Camisiydi.

Yeşildirek camii idi. Camii İmam Hatibi Metin Bakır okuduğu Kuran-ı kerimin ardından gecenin faziletlerini anlatan bir konuşma yaptı. İmam Bakır konuşmasının başında İslam aleminin çok zor günlerden geçtiğini belirterek İslam aleminin birlik beraberliğe olan ihtiyacını vurguladı. Dünyada zulme uğramakta olan İslam toplumlarından örnekler verdi. Bizler bu zulümleri görmezlikten gelemeyiz. Bu kardeşlerimizin yanında olmalıyız dedi.

    İmam Metin Bakır Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu belirterek ve bu gecede  peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği gece olduğunu ve bu gecede Müslümanların miracı kabul edilen namazın farz kılındığını sözlerine ekledi. Bu gecede yapılacak ibadetlerle Allah’tan günahların bağışlanması için dua edelim zira o her şeyi bilendir ve affedicidir. Dedi.

 Yapılan dua ve birlikte kılınan teravi namazının ardından cami içinde cemaat imam ve birbirleri ile kandil kutlaması yaptı.

.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ