Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

AK PARTİDE NAİL KAHVECİ BU DEFA SEÇİMLE !.

DİVANA İKİ LİSTE VERİLMESİNE RAĞMEN SEÇİME TEK LİSTEYLE GİDİLDİ. İKİNCİ LİSTENİN ASİL VE YEDEK LİSTESİNDE YER ALAN BAZI ADAYLARIN İSTİFA ETMESİ NEDENİYLE TÜZÜK GEREĞİ YERİNE GETİRİLMEDİĞİ GEREKÇESİYLE İKİNCİ LİSTE SEÇİME ALINMADI.

AK PARTİDE NAİL KAHVECİ BU DEFA SEÇİMLE !.

DİVANA İKİ LİSTE VERİLMESİNE RAĞMEN SEÇİME TEK LİSTEYLE GİDİLDİ. 

İKİNCİ LİSTENİN ASİL VE YEDEK LİSTESİNDE YER ALAN BAZI ADAYLARIN İSTİFA ETMESİ

NEDENİYLE TÜZÜK GEREĞİ YERİNE GETİRİLMEDİĞİ GEREKÇESİYLE İKİNCİ LİSTE SEÇİME ALINMADI.


AKP Akyazı İlçesi 4.olağan genel kurul toplantısı belediye konferans salonunda yapıldı.

İl 2.başkanı Süleyman Özmen tarafından yapılan kongre saygı Duruş ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı. Daha sonra kürsüye ilçe başkanı Nail Kahveci geldi ve Akyazı’nın yapılan tüm seçimlerde ve referandumda başarılı sonuçlarla çıktığına dikkat çekti ve yönetim olarak başarılıyız dedi.

 

28 Şubat sürecinde kudretli Generallerin bugün yargılanmakta olduğunu söyleyen Nail Kahveci, o Generaller o zaman partileri kapatıyorlardı bugün ise onlar ceza evlerinde hesap veriyor, biz ise sıkıntılı dönemleri geride bırakıp halkımıza hizmet yarışı içindeyiz dedi ve ortaya çıkan ikinci listeden sıkıntı duymadıklarını söyledi.

 

İlçe başkanından sonra kürsüye gelen belediye başkanı Yaşar Yazıcıda belediye olarak yaptıkları hizmetleri ve önemli projelerini tek tek dile getirdi ve bugün itibarı ile doğalgaz çalışmasının yüzde 90’nını tamamlardık. TOKİ konut yapmak için ilçemizde, alt yapı çalışmalarımızı tamamlar tamamlamaz sıra üst yapılara gelecek dedi ve hızlı tren ile 3.köprü bağlantı yollarının Akyazı İlçe sınarları içinden geçeceğini söyledi.

 

Kongreye katılan Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’de hükümet olarak başarılı olduklarını belirterek Türkiye gelişiyor ve değişiyor, Akyazı’da dedi ve Ballıkaya projesinin 2012 yılında temelinin atılacağı müjdesini verdi.

 

AKP için z or diye bir şey yok diyen Üstün yatırım yapmak isteyen iş adamlarının bile hükümetin hızına ayak uyduramadıklarını belirterek, artık karanlık günler geride kalmış, aydınlık günler önümüzdedir. Bu başarımızı sizlerin güvenine ve desteğine borçluyuz diyerek delegelere ve partililere teşekkür etti.

 

Sakarya’dan sorumlu Koordinatör milletvekili Zeki Aygün’de konuşmasında hükümetlerinin yaptıklarını anlattı ve bugün burada çok güzel bir manzara gördüğünü belirterek bu birlik ve beraberliğin eksilmemesi bilakis arttırılmasını istedi.

 Hasan Ali Çelik’te konuşmasında AKP Nin yüzde 34 le göreve geldiğini ve bu oranı sonraki seçimde yüzde 47’ye son seçimde de yüzde 50’ye çıkardığına dikkat çekerek, biz bu yüce milletin hizmetkarıyız. Bize güvendikleri ve oyları ile destekleri müddetçe de hizmetkarları olmaya devam edeceğiz dedi.

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından ilçe teşkilatının yönetim kurulu faaliyet ve hesap raporu ile tahmini bütçesi okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

 AYAK OYUNLARI BAŞLIYOR

 Divan başkanı konuşmaların yapıldığı bir sırada seçime katılacak olanların listelerini divana vermesini istedi. Listeler divana teslim edildi ve listelerin kabul edilebilmesi için listelerle ilgili bir itirazın olup olmadığını belirlemek içinde 10 dakikalık bir süre verdi. Bu süre sonunda divan başkanı Mustafa Yıldırım’ın başkanlığında oluşan listede yer alan bazı adayların listeden silinmeleri yönünde dilekçe verdiklerini belirterek tüzük gereği nüfusu 50 binden yukarı olan Akyazı için 25 yönetim kurul asil ve 25 yedek üyesi ile il delegeliğinden istifa ettiğini açıklayan il genel meclisi üyesi Hüseyin Düzcan’ın istfası nedeniyle il delege sayısının düştüğüne dikkat çekerek bu liste seçime giremez dedi.

 

Bunun üzerine kürsüye gelen Mustafa Yıldırım, biz Sakarya’da hatta Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktık. İstifa ettikleri açıklanan arkadaşlarımızın baskı sonucunda istifa ettirildiklerini biliyoruz. Divan olarak sizin o baskıları kuranlara karşı önlem almanız gerekirdi. Seçime ayak oyunları ile sokulmuyor olmamızın adına asla demokrasi denmez. Bunun adına dense dense baskıcı rejim denir dedi ve seçime giremeyişlerine itiraz edeceklerini söyledi.

 

SEÇİM TEK LİSTE İLE YAPILDI

 Mustafa Yıldırım’ın önderlik yaptığı listenin yapılan istifalar nedeniyle seçime sokulmayışı nedeniyle İlçe Seçim Kurulunun nezaretinde yapılan seçime tek listeyle girildi ve Nail Kahveci ile ekibi seçimi kazanan taraf oldu.

 DIŞARIDA DİLEKÇE İMZAYA AÇILDI

 

Seçime giremeyen Mustafa Yıldırım ve ekibi dışarı çıkarak seçime itiraz için hazırlanan dilekçeyi imzaya açtılar. İçeride oylama devam ederken dışarıda da itiraz dilekçesine imzaların atılmasına devam ediliyordu.

 AKP nin dün yapılan kongresine 403 delegeden 340 delegenin hazirun cetvelini imzaladıkları

Ve kongreye katıldıkları belirlenirken yapılan seçimde az sayıda delegenin oy kullanması, diğer üyelerin tepki göstererek oy kullanmamaları dikkat çekti.

 

AKP İlçe kongresine Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün ve Koordinatör milletvekili Zeki Aygün, AKP İl Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, Akyazı ve Erenler belediye başkanları ile Altındere ve Kuzuluk belde belediye başkanları, bazı ilçelerin ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile delegeler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı