Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 25-12-2017 22:15   Güncelleme : 25-12-2017 22:15

ANTEP TANITIM GÜNLERİNE ODA BAŞKANLARINDAN TEPKİ

Son zamanlarda Akyazı’da furya halinde devam eden yöresel tanıtım günleri

 ANTEP TANITIM GÜNLERİNE ODA BAŞKANLARINDAN TEPKİ

Son zamanlarda Akyazı’da furya halinde devam eden yöresel tanıtım günleri önce Akyazılı esnafın sonra da onların bağlı oldukları Odaların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda başlatılan Karadeniz tanıtım günlerinin ardından şimdi de Gaziantep tanıtım günleri adı altında ve 7 gün sürecek olan bir yöresel tanıtımın başlatılması, zaten zor durumda olan ve para kazanmakta hayli zorlanan Akyazılı esnafın tepkisine neden oldu. Akyazı Bakkallar Odası Başkanı Hüseyin Kaliç, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Mustafa Demiralay ve

Tuhafiyeciler, Manifaturacılar ve Kavaflar Odası Başkanı İsmet Öztürk yaptıkları ortak açıklamada “Bu tür tanıtım günleri Odalarımıza bağlı olan esnaflarımızı zor durumda bırakıyor. Oda başkanları olarak onların haklarını korumak bizim asli görevlerimizden biridir. Bizde bu bilgiyi alır almaz hazırladığımız birer yazıyla Belediye Başkanlığına müracaat ettik ve tanıtım gününün yapılmamasını istedik. Maalesef sözümüzü dinletemedik. Bizde esnafımızla birlikte aynı üzüntüyü paylaşıyoruz”

Üç Oda başkanı hazırlayıp Belediye Başkanlığına sundukları yazılarında şu görüşlere yer verdiler “ Antep yöresel ürün pazarıyla ilgili olarak gerekli izin verilmeden önce size müracaat ediyoruz ve bu iznin verilmemesini istiyoruz. Daha önce de yine yöresel ürün pazarı adı altında açılan stantların esnafımızı ne kadar zor duruma düşürdüğünü biliyorsunuz.  Ekonomik bir sıkıntı içinde olan esnafımıza bir kez daha izin verilen yöresel ürün pazarının açılması halinde esnafımızın daha zor günlere sürükleneceği dikkate alınarak olumsuz cevap verilmesini sizden istiyoruz”

Yine Üç Oda başkanı bu konuda Belediye başkanı ile birlikte şu anda görev yapmakta olan iki daimi encümen (Belediye Meclis) Üyesinin de sorumlu olduklarını belirterek meydana gelecek olan olumsuzluğun faturası sadece Belediye başkanına değil diğer iki daimi encümen olarak görev yapan Kemal Kaliç ve Mahmut Baykan’a da çıkarılacağının bilinmesini istiyoruz diyerek tepkilerini genişleterek dile getirirdiler.

Yaptığımız araştırmada bir müddet önce yapılan Karadeniz yöresel ürünler pazarında öncülük yapan ve izin alan isimlerin Gaziantep yöresel ürün pazarı içinde devrede olmalarını manidar bulduklarını belirten Üç Oda Başkanı, 7 gün süreyle açılan yöresel ürün pazarı nedeniyle belediyenin 4 bin lira aldığını biliyoruz. Peki, stant açanlar acaba aradakilere ne kadar para verdiler bunu bilmiyoruz bunun açıklanmasını bekliyoruz dediler.

 İsmi Gaziantep tanıtım günleri ve o yörenin ürünlerinin pazarlandığı bir Pazar olarak söyleniyor olmasına rağmen açılan stantların birçoğunun Gazianteple ilgisi olmadığını, açılan stantlar içinde Kayseri, Tokat gibi İllere ait ürünlerinin de sergilendiğinin altını çizen üç Oda başkanı Kaliç, Demiralay ve Öztürk, bizim esnafımız vergisini veriyor. Yanında çalıştırdığı insanların hem vergilerini hem de sigortalarını veriyor, Belediye de çeşitli isimler altında vergisini ödüyor, peki, stant açanlar kime ne ödüyor bunu da bilmek hakkımızdır diyerek bir kez daha belediye başkanı ile iki daimi encümen üyesini kınadıklarını söyleyerek tepkilerini dile getirdiler.

İYİ PARTİDE TEPKİ GÖSTERDİ

Henüz kuruluş aşamasında olan İYİ Parti Akyazı İlçe Başkanı Servet Top’da yaptığı açıklamayla bu tür tanıtım günlerinin Akyazı Esnafına zarar verdiği görüşünü savunarak tepki gösterdi. Top şunları söyledi “ Vergiyi veren Akyazı esnafı, cenazemize ve düğünümüze gelen Akyazı esnafı, kazandığının zekatını Akyazı için harcayan yine Akyazı Esnafı nereden çıktı bu yöresel alış veriş sevdası” diyerek tepkisini dile getirdi.

İYİU Parti İlçe Başkanı Servet Top, Akyazı’ya hiç bir katkısı olmayan kişiler gelip parsayı alıp gidecek bu durum İYİ parti olarak hepimizi derinden üzüyor. Bu tür organizasyonlara artık dur denmeli ve Akyazı Esnafı mutlaka korunmalıdır dedi ve Akyazı için bir şey yapılacaksa buna bizde katkı verelim. Ama Akyazı ile yakından uzaktan ilgisi olmayanların gelip paralarımızı alıp gitmelerine izin vermeyelim diyerek çıkışını bir kat dahayükseltti.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ