Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 22-12-2017 15:58   Güncelleme : 22-12-2017 15:58

SEZAİ MATUR; “YEREL BASIN YAKIN GELECEKTE DİJİTALE TAŞINIR”

Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen

SEZAİ MATUR; “YEREL BASIN YAKIN GELECEKTE DİJİTALE TAŞINIR”

Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen  Hizmet İçi Eğitim Programı dün Elegant Restorantta gerçekleşti. RATED Başkanı Remzi Adıyaman ve yönetim kurulu tarafından organize edilen  programın konuğu Sakarya gazeteciler Cemiyeti (SGC)  Başkanı Sezai Matur ve SAÜ MYO Öğretim Görevlisi  Zuhal Erol oldu.

Matur, eğitim programında Yerel Gazeteciliğin geleceği hakkında bilgiler aktarırken, Erol ise iletişim konusunda örneklerle bilgilendirmede bulundu.  İlimizdeki basın kuruluşları çalışanları ve SAÜ Basın Yayın, Halkala ilişkiler bölümü öğrencilerinin katıldığı programın açılış konuşmasını yapan RATED Başkanı Adıyaman, tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu tür etkinlikler aynı sektör çalışanlarının kaynaşmasında önemli olduğunu söyledi.

SGC Başkanı Matur yaptığı sunumda, artık haberciliğin internet medyası üzerinden ilerlemeye devam ettiğini ifade etti. Matur,  gelecekte gazetecilik çok daha donanımlı, ismini markalaştırmayı başaranların işi olacağını söyledi.  Matur şöyle devam, “Yeni medya araçlarını kullanabilen, kendilerini yenileyebilenler yeni medya düzeninde yer bulabilecekler. Dünyayı tanımayan, sorgulamayan, araştırmayan gazeteci olamayacak.  Ulusal gazetelerden çok daha önce çok yakın gelecekte yerel gazeteler dijitale taşınır” ifade etti.

SAÜ MYO Öğretim Görevlisi  Zuhal Erol, iletişimin önemine değindi.  Erol, yerel basın  görev yaptığı dönemlerdeki anıları ile başladığı konuşmasında, iletişimle ilgili uygulamalı ve örneklemeli sunumlarda bulundu.

 

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ