Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 22-12-2017 00:04   Güncelleme : 22-12-2017 00:04

SINIRLARIMIZ ÖTESİNDE YERLİ MALI HAFTASI COŞKUSU

Yurdumuzda her yıl 12-19 Aralık tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan

SINIRLARIMIZ ÖTESİNDE YERLİ MALI HAFTASI COŞKUSU

Yurdumuzda her yıl 12-19 Aralık tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” bu yıl da bilhassa okullarımızda coşku ile kutlandı.

Hafta boyunca okullarımızda öğrencilere yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, ülkemizde üretilen ürünleri kullanma bilincini vermek ve ülkemize sağladığı faydalar anlatılır. 1946 yılından bu yana kutlanan yerli malı haftası o günden bu güne kadar bayram havasında kutlanıyor.

Bu kutlamalardan biri de sınırlarımız ötesinde Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki Türk okullarından birinde yapıldı.

Akyazı’da 20 yıl görev yaptıktan sonra yurt dışı görevi nedeniyle Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki Türk okuluna atanan Selva Karataş Toğaç hazırladığı programla şahane bir yerli malı haftası kutladı.

Tüm sınıf öğrencilerinin katıldığı ve bayram havasında kutlanan yerli malı haftası sırasında Türk malı yiyecek ve meyveleri masaları süslerken öğrenciler de müzik eşliğinde çeşitli halk oyunları oynadılar.

 

Görev yaptığı her okulda çalışmaları ile dikkatleri üzerinde toplayan ve farkındalık yaratmayı başaran ve arkadaşlarının sevgi ve saygısını kazanan Selva Öğretmene yurt dışında  ülkesini en iyi şekilde temsil ettiği için tebrik ediyoruz.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ