Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 21-12-2017 17:06   Güncelleme : 21-12-2017 17:06

MHP İLÇE BAŞKANI EROĞLU’NDAN AK-BELDE A.Ş. YE ZOR SORULAR

MHP Akyazı İlçe Başkanı Ali Doğan Eroğlu Akyazı Belediyesi kuruşlu olan

MHP İLÇE BAŞKANI EROĞLU’NDAN AK-BELDE  A.Ş. YE ZOR SORULAR

MHP Akyazı İlçe Başkanı Ali Doğan Eroğlu Akyazı Belediyesi kuruluşu olan AK-BELDE A.Ş’nin vergi borçları nedeniyle Belediye tarafından yapılan ihalelere giremediği iddiasında bulundu.

MHP Akyazı İlçe Başkanı Ali Doğan Eroğlu Belediye Başkanı Has an Akcan ve AK-BELDE A.Ş. Müdürü Nail Kahveci’ye soruyorum başlığı altında şu soruları sordu;

AK-BELDE A.Ş.’nin vergi borcu varmıdır? Belediye tarafından açılan ihalelere giremeyiş nedeni vergi borçlarımıdır? İhalelere giremediği için Belediyenin ilgili Müdürlükleri ihale mevzuatına aykırı olarak doğrudan temin yöntemiyle AK-BELDE’ye iş yaptırıyor mu? Belediyenin ihtiyaçlı vatandaşlar için açmış olduğu yemek ihalesine bahse konu Şirket girebildi mi?

Durum eğer gerçekten böyleyse nasıl oluyor da AK-BELDE Şirketi hangi sebeplerden dolayı Yıldız konutlarından daire satın almak için cansiperane uğraş veriyor? İhaleye girmiyor olmasına rağmen ilgili Şirket hangi maddi imkanlarla ve kaç milyon TL.ye bu daireleri almak için uğraşıyor? Satın alınan ya da alınmak istenen bu daireler bitmişmidir? Bitmediyse son durum nedir? Bitmemiş daireleri hangi firma tamamlayıp hak sahiplerine verecek? Bitmemiş dairelerde Belediyenin kazancı ne olacaktır? Bu gayretin altında yatan ihtiyaç sahibi ailelere uygun fiyatla daire kazandırmaksa bununla ilgili bir gayretiniz var mı?

 

MHP İlçe Başkanı Ali Doğan Eroğlu açıklamasını şöyle tamamladı; Sorduğum bu sorulara Sayın Belediye Başkanı ve AK-BELDE A.Ş. Müdüründen cevaplamalarını bekliyorum.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ