Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 16-12-2017 16:50   Güncelleme : 16-12-2017 16:50

AKP’DE OYA ASAN GÜVEN TAZELEDİ

Ak Parti Akyazı Kadın Kollarının 5.olağan Kongresi Kılıçoğlu düğün salonunda gerçekleşti.

AKP’DE OYA ASAN GÜVEN TAZELEDİ

Ak Parti Akyazı Kadın Kollarının 5.olağan Kongresi Kılıçoğlu düğün salonunda gerçekleşti. İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Şebnem Arapoğlu tarafından yönetilen kongreye ilgi fazlaydı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan kongrede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı kendi sesinden dinletildi.

Bütçe görüşmeleri nedeniyle gerçekleşen Kadın Kolları kongresine Milletvekili olarak sadece Ayhan Sefer Üstün katıldı. Ali İhsan Yavuz’da kongreye başarı mesajı gönderen tek Milletvekili oldu. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı da  Kongreye başardı mesajı gönderenler arasındaki yerini aldı.

Konuşmalar

Kürsüye ilk olarak AK Parti Akyazı Kadın Kolları Başkanı ve bu kongrede de tek başkan aday olarak çıkan Oya Asan geldi. Kongrelerine katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında Akyazı İlçe teşkilatının Marmara Bölgesinde birinci olmasında kadınların büyük rolü olduğunun altını çizdi ve biz kadınlar daha çok çalışıp 2019 yılında yapılacak olan seçimde başarı çıtamızı daha yükseklere çıkartacağız dedi.

Belediye Başkanı Hasan Akcan’da konuşmasında bir partinin kadın kolları ne kadar güçlüyse o partinin elini ve belini kimse bükemez dedi ve Akyazı olarak seçimlerde elde edilen başarıda kadınların büyük katkısı olduğunun altını çizdi.

İlçe Başkanı Fevzi Bora’da İlçe olarak başarılıysak bunda Kadın Kollarımızın katkısı hayli fazladır dedi ve Bora’da 2019 yılındaki seçimlere dikkat çekerek, 2019 yılı bizim için çok çok önemlidir. Hepimiz bu önemi kavrayarak daha çok çalışmak zorundayız dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları başkanı Zehra Hatipoğlu’da konuşmasında gerek toplum da ve gerekse siyasi hayatta kadının önemli b ir rol ve güce sahip olduğunu belirtti ve Partili kadınlarımız üstlendikleri görevleri en iyi şekilde yerine getirmede mahirdirler dedi.

Partimiz kadınlarını Nene Hatun Fatma Hanım gibi canını dişine takarak çalışmaya davet ediyorum diyen Hatipoğlu, siyaset yapan kadınların erkeklere göre daha fazla çalıştığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü “ Biz kadınlar evimizdeki işlerimizi yaparız. Daha sonra siyaset için dışarı çıkar ev ev gezer ve evlerin kapısını çalarız. Kapısını çaldığımız insanların bazıları bizi buyur eder bazıları etmeyebilir. Biz asla yılmayız. İnsanların önce kapılarını sonra da gönüllerini çalmak zorundayız. Bunu ne kadar fazla yapar ve ne kadar çok evin kapısını ve gönüllerini çalarsak o kadar başarılı oluruz. Onun için ben kadınlarımızı 2019 seçimleri için daha çok çalışmaya davet ediyorum”

Akyazı’nın Marmara Bölgesi birincisi olması büyük başarıdır. Ancak yeterli değildir. Ben Akyazı’dan ve Akyazılılardan Türkiye birincisi olmalarını istiyor ve bekliyorum diyen Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Hatipoğlu, Ülkede 18 yıl ezanlarımız Türkçe okundu. Kuran-ı Kerim okumak yasaklanmıştı. Allaha şükür şimdi hürriyetimize kavuştuk dedi ve kadınlar için özel dua yaptı. Hatipoğlu konuşmasını kadınlar beşikte sallar isterlerse dünyayı da sallar sözleri ile tamamladı.

Hatipoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra daha önce Kadın Kolları Akyazı İlçe Başkanlığı görevini yapanları tek tek isimlerini söyleyerek kürsüye davet etti ve dün olduğu gibi bugünde dünden daha fazla çalışmamız lazım bu hususta sizlerden söz istiyorum dedi ve istediği sözü aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeki Toçoğlu’da konuşmasında kongrelerini kardeşlik duyguları içinde yapmayı sürdürdüklerini, AK Partide görev yapanların kesinlikle makam ve koltuk sevdalısı olmadıklarını söyledi ve bizde kime görev verilirse onun etrafından diğerlerimiz toplanır ve Partimiz için canla başla çalışırız dedi. Toçoğlu konuşmasını Büyükşehir olarak İlçeler bazında yaptıkları çalışmalardan ve getirdikleri hizmetlerden bahsettikten sonra 2019 yılında yapılacak olan seçimin çok önemli olduğunun altını çizerek tamamladı.

Kürsüye son olarak Milletvekili Ayhan Sefer Üstün geldi. Üstün bugün bu kongreye kaçamak yaparak geldim. Bildiğiniz gibi şu anda Meclisimizde Bütçe görüşmeleri yapılıyor. Benim de orada olmam ve katkı vermem lazımdı. Ancak Kadın Kolları İl Başkanımızın davetini kıramadım ve şu anda buradayım ve aranızdayım diye başladığı konuşmasında kadınların toplumdaki yerlerinin çok önemli olduğundan bahsetti ve bizim partimizde kadınlarımız çok değerlidirler ve partimize verdikleri katkılar asla unutulamaz ve inkar edilemez dedi.

Türkiye’yi ancak AK Parti’nin ileriye götüreceğini hatta uçuracağını söyleyen Üstün, güçlü bir Türkiye, güçlü bir ekonomi ve refah düzeyi üst sınırlara dayanması ve de AK Parti iktidarları tarafından başlatılan ancak tamamlanamamış olan eser ve hizmetleri tamamlanması ve Ülkemizin refah seviyesinin arttırılması için 2019 yılında yapılacak olan seçimi mutlaka bizim kazanmamız lazım. Onun içinde başta siz muhterem hanım kardeşlerimiz olmak üzere hepimiz el birliğiyle canla ve başla çalışmak zorundayız diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından tek listeyle girilecek olan seçimde başkan ve yönetim kurul üyelerinin toplantıya katılanlara tanıtımı yapıldıktan ve Delegelerin oy kullanmalarının ardından sonra kongre sona erdi.

Kimler katıldı

AK Parti Kadın Kolları Akyazı İlçe kongresine konuşma yapanların dışında Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, Belediye eski başkanı Yaşar Yazıcı, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Belediye Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim kurulu üyeleri, bazı İlçelerden gelen Kadın Kolları başkanları, Mahalle Muhtarları, SESOB’a bağlı Odaların başkanları ile delegeler ve çoğunlu hanım olan partililer katıldı.

AK PARTİ AKYAZI KADIN KOLLARINDA SEÇİME GİREN VE KAZANAN LİSTE

BAŞKAN OYA ASAN

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ: ZEYNEP YILDIRIM, NİLÜFER ÖZTÜRK, NURCAN BAĞLAN, ZEYNEP ÖZGÖZ, DİLEK KANMAZ, KAMİLE JAMİN, IŞIL YALÇIN, SEMA KARSLI, PERİHAN AKBAYRAK, HAMİDE KAHVECİ, NURTEN BİRİNCİOĞLU, NAĞİHAN YILMAZ, EMİNE TOK, HURİYE ŞİMŞİR, HAVVA TÜRKMEN, AYŞE AYDOĞDU, İSMET DÜZCAN, HÜLYA TUTAK VE EMİNE TEKİN.

İL DELEGELERİ: OYA ASAN, HÜMEYRA H. SAYGIDEĞER, ZEYNEP YILDIRIM, AYŞE YILMAZ, EMİNE GÜRGEN, ÖZLEM ÖZEL, İLKNUR AKCAN, GÖNÜL BORA, NURCAN BAĞLAN, ZEYNEP ÖZGÖZ, MERYEM SAĞLAM, NİLÜFER ÖZTÜRK, SEMA KARSLI, IŞIL YALÇIN, HAMİDE KAHVECİ, AYŞE AYDOĞDU, HÜLYA TUTAK, HURİYE ŞİMŞİR, FATMA KUŞ, PERİHAN AKBAYRAK, NURTEN BİRİNCİOĞLU, İSMET DÜZCAN, NAFİHAN YILMAZ, KAMİLE JAMİN, EMİNE TOK, EMİNE TEKİN, VİLDAN KILIÇ, AYŞE KUROĞLU, SEVİM UZUN, DİLEK SOYKAN, HANİFE SALMAN, FATMA KOŞAR, ÜMMİHAN MERAL, EMRİYE ASAN, NURŞAH SARI, ZÜLEYHA NEHİR, NURSENA SAĞLAM, ÇAĞLA ÖZTÜRK, NURDAN KAVİ, HAVVA TÜRKMEN, FATMA ATİK, SEVİNÇ ÖZER, ASİYE DİNÇ, DİLEK KANMAZ, BÜŞRA A. KAHRAMAN, MÜNTEHA KAHVECİ, ÇİĞDEM SARIGÖZYUMAN, AYŞE KIL, MERVE DERTLİ, NAGİHAN KARA, GÜLŞEN AKAY, NEJLA SAĞDIÇ, İRADET BAŞER, EMEL SİLAH, MERYEM AYDOĞDU, MERYEM SAYILI, ZEYNUR KARSLI, AYTEN YILMAZ, NAGİHAN KIZILDAĞ, NURHAYAT SOFUOĞLU, SEBAHAT KUZULUK.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ