Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 08-12-2017 22:20   Güncelleme : 08-12-2017 22:20

ATSO’DAN ABD VE İSRAİLE KINAMA

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar ,

ATSO’DAN ABD VE İSRAİLE KINAMA

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar , ABD’nin Kudüs ile ilgili almış olduğu karara tepki gösterdi. Başkan Bayraktar  konuya ilişkin açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ​

 “ABD Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etme kararı Kudüs’ün tarihi statüsüne aykırı, sorumsuzca atılmış yanlış bir adımdır. Alınan bu kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.

  Müslümanlar, Hristiyanlar ve Museviler için kutsal olan Kudüs, üzerinde siyaset yapılamayacak son derece hassas bir konudur.

 Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid’-i Aksa ve Kudüs, 1,5 milyar İslam nüfusunun kırmızı çizgisidir. Bu sorumsuz adım İslam alemine karşı saygısızca bir tutum, açık bir provokasyondur. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın Harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler tüm Müslümanların birlik ve beraberliği ile karşılarına dikileceğini göreceklerdir. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkılacağına inancımız tamdır. Kudüs ‘ün İsrail’in Başkenti olmasına yönelik yapılan bu harekete tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye , her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız.

 Ortadoğu’da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı şiddetle kınıyoruz.dedi

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ