Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 06-12-2017 22:48   Güncelleme : 06-12-2017 22:48

KUZULUKLULARIN BİTMEYEN ÇİLESİ

Akyazı’nın Kuzuluk mahalle sakinlerinin alt yapı çalışmaları nedeniyle

KUZULUKLULARIN BİTMEYEN ÇİLESİ

Akyazı’nın Kuzuluk mahalle sakinlerinin alt yapı çalışmaları nedeniyle çekmekte oldukları zorluklar saymakla bitmeyecek kadar çok. Bilindiği gibi Akyazı’nın bu mahallesinde 4 yılı aşkın zamandan beri kanalizasyon ve ardından da içme suyu isale hattı çalışmaları sürüyor. Aradan geçen bunca zamana rağmen alt yapı çalışmalarının bir türlü tamamlanamamış olmasının yanı sıra henüz tamamlanmamış olduğu halde bazı ev ve işyerlerine ait foseptiklerin bitmeyen kanalizasyon borularına bağlantı yapmaları ile ortaya çıkan çirkin manzara Kuzuluk Mahalle sakinlerini adeta çileden çıkarıyor.

Yağışlı havalarda kanalizasyondan pis sular fışkırıyor

Yağışlı havalarda evlerini kanalizasyon taşması sonucu pis suların bastığına dikkat çeken Kuzuluk Mahalle sakinleri, bu durumu bildirmediğimiz yer kalmadı ama bir türlü bu sorunumuza bir çare bulunmuyor ve biz her yağıştan sonra evlerimizin içine kadar giren foseptik sularını boşaltmaktan bıktık diye adeta haykırıyorlar.

Kanalizasyonda olduğu gibi içme suyu isale hattı çalışmalarında da birçok eksiklerin görüldüğüne dikkat çeken Mahalle sakinleri, daha çzalışma bitmeden yeni hatta su verildiğinde bir çok yerde arızalar oluşuyor. Çalışmalar bittikten sonra SASKİ kanalizasyon ve içme suyu isale hatlarını nasıl teslim alacak merak konumuzdur diyerek yapılan çalışmaların denetimden uzak olduğu görüşünde olduklarını belirtiyorlar.

Peki yollarımız ne zaman yapılacak

Kuzuluk Mahalle sakinleri sürmekte olan alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarının ne zaman asfaltlanacağını da merak ediyorlar. Yollarımız köstebek yuvası gibi. Bırakın araçları yaya olarak bile bizler yolumuzda yürüyemiyoruz. Toplu taşımacılık yapan midibüsler yeni alınmalarına rağmen kısa sürede tamirhanelerden çıkamaz hale geldiler. Bu durum hepimize zarar veriyor. Artık bu olumsuzlukları görmek istemiyoruz ama derdimize derman olacak kim ise onu bulmakta zorlanıyoruz diyerek şikayetlerini dile getirmeyi sürdürüyorlar.

Yolumuzu kim yapacak

Biz bir taraftan yolumuz ne zaman asfaltlanacak, bizler toz yutmaktan çamur içinde yürümekten ne zaman kurtulacağız diye söylenirken, şimdi de yolumuzun kim tarafından yapılacağını bilemez durumdayız. Gerçekten delik deşik halde olan bu yolumuzu kim yapacak. Akyazı Belediyesi mi? yoksa Büyükşehir Belediyesi mi? Çünkü hangisine sorsak suçu diğerine atıyor. Bu konuda da aydınlanmak istiyoruz açıklaması yapıyorlar.

Araç üst geçidi istedik onlar yaya üst geçidi yaptılar

Kuzuluk Mahallesinden geçmekte olan D-140 Karayolunun Şose ve Orta Mahalleyi birbirinden ayırdığını, iki Mahallenin ortak birçok noktaları olduğu için sürekli olarak birbirlerine gidip gelme zorunda olduklarını belirten her iki Mahalle sakinleri, iki Mahalleyi birbirinden ayıran D-140 karayolu üzerine bir araç üst geçidinin yapılmasını, ya da iki mahallenin bağlantı kurduğu yerde bir geçiş sisteminin yapılmasını istemelerine rağmen, yetkililerin araç üst geçidi yerine yaya üst geçidi yapmayı uygun gördüklerini, bundan dolayı da Şose Mahallesinden Orta Mahallesine ya da Orta Mahalleden Şose Mahallesine gidip gelmek isteyenlerin ya Fabrikalar diye isimlendirilen yerden ya da İhlas Kaplıca tesislerinin önünden geçerek gitmeleri gerektiğini, bu durumda gidiş ve dönüş için iki mahalle sakinlerinin en az 5 Km. fazladan yol kat etmek zorunda kaldıklarını, bu durumun hem mahalle sakinlerinin ekonomisini bozduğunu hem de zaman kaybı yaşattığına dikkat çekerek talep ettikleri araç geçişlerine uygun bir üst geçidin yapılmasını, ya da cep yapılarak ve ışık sistemi konularak geçişlerin sağlanmasını istediklerini belirterek bu isteğimizin yerine getirilmesi için bir kez daha yetkililere sesleniyoruz açıklaması yaptılar.

Eyleme hazırlanıyorlar

Sorunların bir türlü bitmiyor olması, gün geç tikçe sorunların daha da büyümesi ile tamamen bunalan Kuzuluk Mahalle sakinleri sorunlarına çare olacak yetkili bulamadıklarını belirterek, anlaşılıyor ki biz sorunlarımızdan tamamen kurtulabilmek için eylem yapmamız gerekiyor. Bizde ses getirecek bir eylem için hazırlıklarımıza başladık açıklaması yaparak seslerini eylemle duyurmaya hazırlandıklarını açıklıyorlar.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ