Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 05-12-2017 20:05   Güncelleme : 05-12-2017 20:05

GÜNLERİNDE MUTLULUĞU YAŞADILAR

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Akyazı Kaymakamlığı ve Akyazı Belediyesinin

GÜNLERİNDE MUTLULUĞU YAŞADILAR

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Akyazı Kaymakamlığı ve Akyazı Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik Kuzuluk Orman Parkta yapıldı. Aileleri ile birlikte düzenlenen kahvaltılı programa katılan engelsiz engellilerin yüzlerindeki ve gözlerindeki mutluluk görülmesi gereken güzelliklerden biriydi. Programda işlenen tema ise sevgiyle her türlü engelin aşılabileceği oldu.

Sunum ve konuşmalar

Kahvaltının bitiminden sonra Akyazı Özel Eğitim Okulu Müdürü Uğur Arslan tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda Akyazı’da ve Ülke genelinde engelli sayısı, engellilerin yaşamlarında karşılaştıkları güçlükler ve bahse konu olan güçlüklerin nasıl aşılması gerektiği konuları yer aldı.

Programın ilk konuşmasını Belediye başkanı Hasan Akcan yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle birlikteyiz. Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Belediye olarak dün olduğu gibi bugünde yarında yine sizlerle birlikte olacağız ve her türlü sorununuzu çözmede sizlere destek vereceğiz diyen Başkan Akcan konuşmasını şöyle sürdürdü “ Sevgi her şeyin ana temelidir. Sevginin ortadan kaldıramayacağı engel yoktur. Sizleri çok seviyoruz ve sizlere büyük değer veriyoruz. Çünkü sizler bizim için çok önemlisiniz “

Sosyal Gelişim Merkezinde engelli kardeşlerimize yönelik çeşitli kurslar açtık. O kurslarda bu değerli kardeşlerimiz el becerilerini geliştirerek toplumun bölünmez bir parçası olduklarını hissettiler. Bundan dolayı da son derece mutluyuz diyen Başkan Akcan konuşmasını bir müjde vererek tamamladı. Akcan müjdesinde PTT karşısında yapımını sürdürdüğümüz ve sona yaklaştığımız engelsiz parkın açılışını kısa bir süre sonra yapacağız ve sizlerin hizmetine sunacağız açıklaması yaptı.

Düzenledikleri programa eşiyle birlikte katılan Kaymakam Ömer Kalaylıda konuşmasında şunları söyledi “ Her birey bir engelli adayıdır. Gündelik hayatlarında engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve daha kaliteli hale getirmek bizlerin asli görevidir. Bununla ilgili Kaymakamlık olarak önemli adımlar attık ve atmaya da devam edeceğiz.”

Palyaçoların gösterileri ve hediye dağıtımı

Güne daha b ir anlam kazandırma amaçlı olarak programa davet edilen palyaçoların yaptıkları gösteriler, kurdukları sıcak temas ve yaptıkları çeşitli oyunlar engellileri son derece mutlu etti. Gösterilerin ardından da programı hazırlayanlar tarafından sağlanan hediyeler yine programa katılan protokol üyeleri tarafından dağıtıldı ve program toplu çekilen fotoğrafla son buldu.

Kimler katıldı

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği bu anlamlı programa Kaymakam Ömer Kalaylı ve Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın dışında AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Müftü İzzet Şener, İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan ile engel tanımayan engelliler ve aileleri katıldı.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ