Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 25-11-2017 21:37   Güncelleme : 25-11-2017 21:37

ASAŞ BASKETBOL OKULU TÖRENLE AÇILDI

Akyazı’nın önemli Sanayi Kuruluşlarındın başında gelen ASAŞ Alüminyum

ASAŞ BASKETBOL OKULU TÖRENLE AÇILDI

Akyazı’nın önemli Sanayi Kuruluşlarındın başında gelen ASAŞ Alüminyum A.Ş. dün akşam Akyazı Atatürk spor salonunda gurur gecelerinden birini yaşadı. ASAŞ çalışanlarının Basketbol Okulu kuralım önerisini kurumsal sosyal sorumluluk stratejisiyle uyumlu olduğu düşüncesiyle kabul eden Şirket Yönetimi bu kararı dün akşam düzenlenen görkemli bir törenle hayata geçirdi.

 Açılış töreni

 ASAŞ tarafından kurulan ve çalışanların çocuklarının yararlanacağı Basketbol Okulunun açılış töreni kızlı erkekli çocukların salon içine alınması, saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı. Çocukların ellerinde Türk bayrakları olduğu halde salondaki yerlerini almaları ve orkestra eşliğinde söyledikleri şarkılar salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

 Konuşmalar

 Kürsüye ilk olarak proje Müdürü Serkan Yayan geldi. Yayan, çalışanlardan gelen öneriyi inceledikten sonra Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmesinin ardından çalışmalara hız verdiklerini söyledi ve çok kısa sürede kurulan kulüp aracılığıyla da çalışanların çocuklarının yararlanacağı basketbol okulunu bugün itibarıyla da hayata geçirmenin mutluluğun yaşadıklarını söyledi.

 ASAŞ Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Bayar Yavuz’da konuşmasında sosyal sorumluluk projesi adı altında çocuklarımızı baz aldık ve basketbol okulunu açtık. Bunun dışında ASAŞ olarak yine aynı düşünce kapsamında Kültür ve Sanat konusunda da hazırlanmakta olan bir projeyi hayata geçirmek üzereyiz dedi.

 

Belediye Başkanı Hasan Akcan’da konuşmasında ASAŞ yetkililerine spora ve çocuklara verdikleri destek ve yaptıkları tadilat ve yenilemelerle salonu mükemmel hale getirdikleri teşekkür etti ve İlçe sınırları içinde faaliyetlerini sürdüren diğer Sanayi Kuruluşlarına da ASAŞ’ı örnek göstererek sizde gençlere destek verin çağrıda bulundu.

 İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylıda bu akşam güzel bir akşam. Çocuklarımızı parkelerin üzerinde görünce inanın çok mutlu oldum. ASAŞ çok önemli bir Sanayi kuruluşumuz 2 bin 500 civarında ç alışanı var ve onlara iş ve aş veriyor. Bunun dışında yine ASAŞ okul öncesi eğitime, futbol ve basketbola verdiği destek ve spor salonunu mükemmel hale getirdiği için huzurunuzda ASAŞ yetkililerine teşekkür ediyorum dedi.

 

Plaket takdimi yapıldı

 Konuşmaların tamamlanmasının ardından Kaymakam Ömer Kalaylı ASAŞ Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Bayar Yavuz’a, Belediye Başkanı Has an Akcan’da ASAŞ İnsan Kaynakları Müdürü ve Strateji Uzmanı Birol Büyüksivri’ye gecenin anısına birer plaket takdim ettiler.

 Gösteriler büyük alkış aldı

 Açılan okulda basketbol öğrenecek olan ASAŞ çalışanlarının çocukları öğretmenlerinin eşliğinde çıktıkları parkede yaptıkları karizma show’un trambolin gösterilerle salonu dolduran izleyicilerden büyük alkış almayı başardılar. Açılış ASAŞ’lı miniklerin birlikte söylediği ASAŞ benim isimli şarkıyla son buldu.

 Kimler katıldı

 ASAŞ tarafından düzenlenen Basketbol Okulu açılış törenine Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Has an Akcan, ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, ASAŞ’lı yöneticiler, ASAŞ çalışanlarıyla davetliler katıldı.

 

Hayata geçirilen projenin özünde ne var

 Proje kapsamında, Sakarya ilinde ikamet eden ASAŞ çalışanlarının 2004-2008 doğumlu ve basketbol oynamaya engel sağlık problemi olmayan çocukları tespit edilerek kişiye özel katılım formu iletildi. Beklenilenin çok üstünde bir taleple katılım olması ve bu talebin hatırı sayılır bir kısmının kız çocuklarından gelmesi de organizasyon ekibi tarafından mutlulukla karşılandı. Çocukların gözlerindeki heyecan ve ailelerinin desteği, projenin geleceği için tüm ASAŞ ekibine büyük bir motivasyonkaynağı oldu.

 Basketbol Okuluna hazırlık olarak, ASAŞ Gençlik ve Spor Kulübü ve ASAŞ bünyesindeki Sosyal Sorumluluk Ekipleri el ele vererek basketbol salonunun kırık camlarının ve zemin cilasının yenilenmesi, antrenman formalarının yaptırılması, antrenman ekipmanlarının temini ve açılış organizasyonu için senkronize bir şekilde çalışmalar yaptı, antrenörler yıllık antrenman planlarını hazırladı. Yıl boyunca devam etmesi planlanan antrenmanlar, 2 profesyonel lisanslı antrenör ve “ASAŞ Benim” gönüllüsü 4 yardımcı antrenör tarafından yönetilecek. Seçmeler sonucunda takım oluşturulması halinde, şubat ayında başlayacak olan resmi müsabakalar için hazırlıklara başlanması ve takıma giren oyunculara Türkiye Basketbol Federasyonu onaylı ASAŞ Basketbol Kulübü sporcu resmi lisansı verilmesi hedefler arasında yer alıyor. Amaç çocuklara sporu sevdirmek olduğundan, takımlara giremeyen çocuklar için de antrenmanlar yıl içinde devam edecek olup, hepsine ASAŞ AKADEMİ tarafından katılım belgesi verilecek.

 Kurumsal sosyal sorumluluk vizyonu ile yola çıkan ASAŞ ailesi, spor ve eğitim yoluyla bulunduğu bölgedeki çocukların hayatlarına pozitif dokunuşlar yapmanın gelecek için en doğru insan kaynakları yatırımı olduğuna inancıyla kurduğu basketbol okulunda minik dev adamlar yetiştiriyor. Spor sevgisi ve kültürünün sağlayacağı sosyalleşme, kötü alışkanlıklardan uzaklaşma, disiplin ve sağlıklı yaşam imkanları sayesinde ASAŞ; çocukları hayatta daha başarılı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ