Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2017 20:10   Güncelleme : 24-11-2017 20:10

ÖĞRETMENLER GÜNÜ AKYAZI’DA DA COŞKU İLE KUTLANDI

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet mektepleri

ÖĞRETMENLER GÜNÜ AKYAZI’DA DA COŞKU İLE KUTLANDI

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da coşku ile kutlandı.

Akyazı’daki ilk tören İlçe Milli Eğitim Müdürü  Recep Özdemir’in Atatürk anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

İkinci tören saat 14.00 te Sosyal gelişim merkezinde yapıldı.  Kuzuluk Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi tarafından hazırlanan ve başarı ile sunulan program oldukça zengindi.

Saygı duruşu ve  istiklal Marşının söylenmesi ile başlayan törende sırası ile  mesleğe yeni başlayan İbrahim Yoldaş, Emekli  öğretmen Sadettin Boz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir , Belediye Başkanı Hasan Akcan ve son olarak ta Kaymakam Ömer Kalaylı günün anlamını belirten birer konuşma yaptılar.

Daha sonra okullar arası resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere protokol tarafından plaketleri verildi.

Bu yıl Emekliye ayrılan Sadettin Boz, Ayşe Sucu, Mustafa Sucu, Tahsin Özen, Öztürk Tırak ve Emin Avinç  hizmet şeref belgelerini Kaymakam Ömer Kalaylı’nın elinden aldılar.

Program Öğretmene vefa slayt gösterisi, öğretmen konulu orotorya ve şiir yarışmasında dereceye girenlerin şiirlerini okuması  ve öğretmen ve öğrencilerin oynadığı tiyatro eseri ile  devam etti.

 

Akyazı’dali 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama töreni stajyerlikleri kalkan 93 öğretmenin yemin etmesi ve sonunda söylenen öğretmen marşı ile sona erdi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ