Eğitim
Giriş Tarihi : 23-11-2017 13:37   Güncelleme : 23-11-2017 13:37

MİNİKLER DEPREMİ ÖĞRENDİLER

Kısa Adı A.C.A olan Akyazı Cumhuriyet Ana Okulu Öğrencileri

MİNİKLER DEPREMİ ÖĞRENDİLER

Kısa Adı A.C.A olan Akyazı Cumhuriyet Ana Okulu Öğrencileri S.A.B.A.H. Derneğinin Afet Eğitim Merkezine giderek burada deprem ve depremden korunma yöntemlerini öğrendiler.

Okul Müdürü Fetih Çabukoğlu başkanlığında sabah ve öğleyin olmak üzere iki gurup halinde .A.B.A.H. Derneğinin Afet Eğitim Merkezine gelen ana okulu öğrencileri burada deprem nedir nasıl oluşur, deprem anında nasıl davranmalı, deprem öncesi evlerimizde alınması gereken önlemler hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler aldılar. Deprem anında bulunduğumuz yerde çök, kapan ve tutun hareketini uygulayarak öğrendiler.

Dernek Başkanı İlhan Durgut, Faruk Ak, Hüseyin Demir  ve Recep Saka’dan eğitim alan 200 minik öğrenci evlerindeki  gardorop, buzdolabı, kitaplık gibi büyük eşyaları duvara monte etmeleri gerektiğini babalarına anlatacakları sözünü vererek merkezden ayrıldılar.

Okul Müdürü Fetih Çabukoğlu depremle içi içe yaşamak olduğumuz ilçemiz Akyazı’da  bu eğitimlerin küçük yaşta alınmasının önemli olduğunu belirterek bu alanda önemli bir görevi üstlenen gönüllülerden oluşan S.A.B.A.H. Derneğinin başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum dedi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ