Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 20-11-2017 23:13   Güncelleme : 20-11-2017 23:13

AKYAZI KENT KONSEYİNDEN GAZİANTEP GEZİSİ

17 Kasım 2017 tarihinde Akyazı Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı

AKYAZI KENT KONSEYİNDEN GAZİANTEP GEZİSİ

17 Kasım 2017 tarihinde Akyazı BelediyeBaşkanı ve Kent Konseyi Başkanı  Hasan AKCAN Kent Konseyi tarafından yapılan son toplantıda alınan karar gereği beraberinde kent konseyi üyeleri Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, Belediye Meclis üyesi A. Hikmet Kurt, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Kent Konseyi Sekreteri Yasemin Özyiğit, Konseyin Basın sorumlusu ve Belediye Personeli İrfan Kardeş ve Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın eşi Eşi İlknur AKCAN olduğu halde 17 Kasım 2017 günü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Oya Bahadır Yüksel Psikiyatri Kliniğini ziyaret etti.

Yapılan ziyarette Psikiyatri Kliniğini Sorumlusu Uzman Dr. Cenk YANCAR’la görüşen Akyazı heyeti   13- 19 yaş arası bağımlı çocukların tıbbi ve sosyal rehabilite yapılarak takiplerin nasıl yapıldığı ve motive edilerek nasıl topluma kazandırıldıkları hususlarında önemli bilgiler alındı.

Psikiyatri Kliniğini hakkında bilgi veren Uzman Dr. Cenk YANCAR 60 yataklı eğitim –öğretim,  meslek edindirmeye yönelik sınıflar ve her türlü sosyal aktivitelerin bulunduğu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Oya Bahadır Yüksel Psikiyatri Kliniğininin  özellikle bağımlı çocukları topluma kazandırmak adına çok önemli çalışmalar yaptığını ve bu çocukların  tedavi süreçlerinin bağımlı çocukların durumuna göre 1 ve 6 aylık süreci oluşturduğunu ifade etti.

Akyazı Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı  Hasan AKCAN ziyaret sonrası şu açıklamayı yaptı.  “Yaptığımız bu önemli ziyaret sonrasında İlçemizde bağımlı çocuklar için ayaklı tedavi merkezi oluşturulması , eğitime devamlılığının sağlanması ya da meslek edindirmeye yöneltilerek çalışmalarla bu bağımlıların topluma kazandırılması konularında önemli bilgiler aldık. Kent Konseyi olarak bizleri misafir eden ve sunum hazırlayan Dr. Cenk YANCAR  ile ekibine teşekkür ediyorum. Buradan edindiğimiz bilgiler çerçevesinde ilçemiz de yararlı ve faydalı çalışmalara hemen başlayacağız.”

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ