Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

YAZICI’DAN İDDALARA CEVAP

Sakarya yerel basında yer alan Akyazı ilçesinin bazı köylerinin Karapürçek ilçesine verileceği şeklindeki haberlerinin doğru olmadığını söyleyen

YAZICI’DAN  İDDALARA CEVAP
 

Akyazı belediye başkanı Yaşar Yazıcı “gündem oluşturmak adına. Gerçekle hiç bir ilgisi olmayan bu haberlerle ortaya atılan bu iddialar iki kardeş ilçe arasına nifak sokmaktan başka bir işe yaramayacaktır” dedi.

Yaşar YAZICI açıklamasına şöyle devam etti.

İlgili haberin yayınlanmasının ardından bazı yönetici arkadaşlarımızın bu gerçek dışı haberlere itibar ederek beyanat vermesi doğru bir yaklaşım değildir. Varsayımlarla ve gerçek dışı haberleri gerçekmiş gibi kamuoyu ile paylaşmak, beyanat verenlere yakışmamıştır.

Basında yer alan bu bilginin teyit edilmeden paylaşılması doğru bir yaklaşım değildir. Akyazı ilçesinin sınırları ve Karapürçek sınırları yasal olarak belirlenmiş olup halen bu sınırlar yürürlüktedir. Sözü edilen yasada sınırların değişikliği ile ilgili bir hüküm yoktur. Yasa, Sakarya il sınırları içinde bulunan tüm yerleşik alanların Sakarya Büyükşehir belediyesi sınırları içine almak ve beldelerin kapatılması ile ilgilidir.

Çıkacak yasa taslağını incelemeden yasa ile ilgili beyanat verip gündem oluşturarak ve yapılan bu haberlere itibar etmek iki kardeş ilçenin huzurunu bozmaktadır.

Akyazı Belediye Başkanı olarak bu gerçek dışı haberleri yapanları ve bu haberlere itibar edenleri Akyazı halkı ve Karapürçek halkı adına kınıyorum. Biz iki kardeş ilçeyiz bu ve benzeri haberlerle iki komşu ilçenin huzurunu kimsenin bozmasına izin vermeyiz” dedi.

                                                                                                          Yaşar YAZICI

                                                                                               Akyazı Belediye Başkanı

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı