Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 17-11-2017 20:00   Güncelleme : 17-11-2017 20:00

‘Sakarya huzur şehri’

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Yönetimi İl Jandarma

‘Sakarya huzur şehri’

 Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Yönetimi İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Yiğit’i makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

 Bilgi verdi

Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Müjdat Çetin, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe ve yönetim kurulu üyeleri, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundular. Federasyon Başkanı Müjdat Çetin ve Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe birlik ve yönetim faaliyetleri hakkında Komutan Yiğit’e bilgi verdiler.

 Kültür mozaiği

Ziyaretten mutlu olduğunu dile getiren Albay Cengiz Yiğit ise, “Sakarya’da çok güzel bir şehir. Buraya gelince nasıl bir kültür mozaiği olduğunu daha iyi anladım. Farklı kültürlerden insanların huzur içinde birlikteyaşadığı bir şehir Sakarya. Birçok farklılıkları olmasına rağmen insanlar Sakarya üst kimliğinde bir araya gelmiş herkes. Bizler de bu huzur ortamının daimi olması için çaba harcıyoruz ve harcayacağız” dedi.

 Kaçakçılık

Jandarma’nın faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Yiğit, “Asayişi daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Özellikle kaçakçılık ve uyuşturucu başta esrar üzere geçtiğimiz yıllara oranla çok daha iyi durumdayız. Geçen seneye göre hem kaçakçılık alanında, hem yakalanan şahıslarda hem de ele geçirilen uyuşturucu da iki katını aşmış durumdayız. Bu çalışmalarımızı daha da sıklaştırarak sürdüreceğiz” dedi.

 İHA’ların önemi

 

Sakarya’da özellikle uyuşturucuya yönelik hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Komutan Yiğit, “Ekiplerimiz sürekli teyakkuz halinde. Tüm ihbarlar değerlendirildiği gibi bağ, bahçe, tarla, orman içi gibi yerlere kolaylıkla ekilen kenevirlere yönelik insansız hava aracıyla da tespitler yaparak, müdahale etmekteyiz. Teknolojik imkanlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürekli geliştiriyoruz” dedi. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ