Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 14-11-2017 13:30   Güncelleme : 14-11-2017 13:30

VALİ BASIN MENSUPLARI İLE TANIŞTI

4 Temmuz 2017 günü İlimize gelerek göreve b aşlayan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu,

VALİ BASIN MENSUPLARI İLE TANIŞTI

4 Temmuz 2017 günü İlimize gelerek göreve b aşlayan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya’da görev yapan basın mensuplarıyla Serdivan’da bulunan Şehri Mahal tesislerinde verdiği kahvaltı ile tanıştı.

Kahvaltı sonrası konuşan Vali Balkanlıoğlu, Sakarya’nın önemli bir şehir olduğundan bahsetti ve Tarımın, sanayinin ve turizmin iç içe olmasıyla Sakarya’yı daha önemli bir İl haline getirdi dedi. İdare ile basının el birliği içinde olması gerektiğinin de altını çizen Vali Balkanlıoğlu, göreve başladıktan kısa bir süre sonra hakkında yapılan haberlere de sert çıktı ve bu tür yalan ve asparagas haberler basına olan güveni sarsıyor dedi.

10 yıllık Valiyim

Öğrencilik ve çalışma hayatının başarılarla dolu olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, Kaymakam olarak Bakanlar Kurulu huzurunda başarılı bulunan çalışmalarımla ilgili olarak brifing vermiş bir kişiyim ve 10 yıldan beri de Vali olarak görev yapıyorum dedi.

Adliye binası Valilik yanına yapılacak

Sakarya’da Adliye binasının yapılacağı yerle ilgili çok şeyler söylendiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, Adliye binası Valilik binası yanına yapılacak diyerek konuyla ilgili son noktayı koydu.

Soru Cevap bölümünde kim ne sordu

Kahvaltıya katılan basın mensupları Vali Balkanlıoğlu’na sorular da sordular. Sorulardan biri Sakarya’da depremden zarar gören bazı okullarda hala eğitimin yapılıyor bir önlem alınmayacak mı?  şeklindeydi. Vali Balkanlıoğlu, konuyla ilgili olarak sıkı bir çalışma içinde olduklarının altını çizdi ve çürük raporu olan okullarda eğiktim yaptırmadıklarını ve o okulların yerine yeni okul binası yapacaklarını söyledi.

Öğretmen açığı kapacak mı? şeklindeki soruya da Vali Balkanlıoğlu, öğretmen açığıyla ilgili son zamanlarda hayli eleştirilerin olduğunu belirtti ve bu konuyla ilgili olarak İl Müdürü Pervin Töre’nin çalışma yürüttüğünü söyledi ve hedefimiz Sakarya’nın gönüllü atamaların yapıldığı bir İl konumunda. Biz bunu zorunlu atama yapılan İller arasına sokmaya çalışıyoruz dedi.

Emniyet Müdürü Fatih Kaya

İl Emniyet Müdürü Fatkih kaya’da kahvaltıda yaptığı konuşmada Emniyet Müdürlüğü olarak tüm birimleri ile birlikte Sakarya’nın huzuru ve güveni için çalıştıklarını belirtti ve insanların huzurunu kaçıran sürücülerle silah atmak suretiyle huzur kaçıranlarla mücadele konusunda önemli mesafe kat ettiklerini söyledi ve biz bu görev leri yaparken Sakaryalı hemşehrilerimizinde bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz dedi.

Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit

İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit’te konuşmasında Sakarya’nın rahatını ve huzurunu kaçırmak isteyenlere izin vermeyeceklerinin altını çizdi ve Emniyet Müdürümüzün söylediklerinin tamamına katılıyorum dedi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun verdiği kahvaltıya Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe ve yönetim kurulu üyeleri, RATED Başkanı Remzi Adıyaman ve yönetim kurulu üyeleri ile gazete, televizyon radyo ve internet sitelerinin üst düzey yöneticileri ile gazetelerin İlçelerdeki temsilcileri ve basın çalışanları katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ