Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 10-11-2017 01:36   Güncelleme : 10-11-2017 01:36

ÇİĞDEM YAYLASINDA EVLERİN YIKIMINA BAŞLANDI

İçişleri Bakanlığının talimatı gereğince yaylalardaki çarpık ve betonarme

ÇİĞDEM YAYLASINDA EVLERİN YIKIMINA BAŞLANDI

İçişleri Bakanlığının talimatı gereğince yaylalardaki çarpık ve betonarme yapılaşmayı önleme amaçlı olarak başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından da bu kriterler içinde yer alan evlerin yıkımına sabah saatlerinden itibaren başlandı.

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı beraberinde Belediye Başkanı Hasan Akcan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Hekimoğlu olduğu halde İçişleri Bakanlığının emirleri doğrultusunda Akyazı İlçe sınarları içinde yer alan yaylalarda çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi ve betonarme binaların yıkımı konusunda yaylalara çıkarak bizzat bina sahipleri ile tek tek görüşülmüş ve onlara yıkmaları konusunda süre tanınmıştı.

Verilen sürenin dolması üzerine dün sabah erken saatlerde Akyazı Belediyesine ait kepçe ve diğer yıkım makineleri ile birlikte Çiğde yaylasına çıkan yetkililer daha önce belirlenen ve yıkılması için bina sahiplerine yıkımla ilgili tebligat yapılan ancak yıkmamakta direnenlere ait evleri yıkmaya başladı.

 

Jandarmanın yoğun olarak güvenlik önlemi aldığı görülen yıkın sırasında yıkım ekibi ve yetkililerle bazı bina sahipleri arasında yaşanan gerginliği önlem alan Jandarma büyümeden önledi. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ