Eğitim
Giriş Tarihi : 25-10-2017 20:09   Güncelleme : 25-10-2017 20:09

SELÇUK SIMSIM İKİNCİ KİTABINI HAZIRLIYOR

İlk kitabını 2016 yılında tamamlayıp yayınlayan Selçuk Sımsım

SELÇUK SIMSIM İKİNCİ KİTABINI HAZIRLIYOR

İlk kitabını 2016 yılında tamamlayıp yayınlayan Selçuk Sımsım (Sol) şimdide ikinci kitabının hazırlığı içinde. 19 ve 20. Yüzyılda Abazaların Politik Tarihi Selçuk Sımsım’ın ilk kitabıdır. Şimdi ise içinde 1992-1993 yılları arasında gerçekleşen Abhaz ve Gürcü savaşının da yer aldığı 1989-1993 yılları arasında ABHAZYA’ da ki siyasi olayları anlatan bir kitabı yayınlamaya hazırlanıyor.

Selçuk Sımsım 700 sahifeden oluşan ilk kitabını APRA yayıncılıktan yayınlamış ve bu kitabın ilk iki baskısı tükenmiş. Şu anda 3.cü baskısı piyasada. Bu dö gösteariyor ki, Sımsım’ın ilk kitabı hayli tutulmuş.

Selçuk Sımsım, Abhaz camiasının sevilen ve de sayılan isimlerinden biri. Sımsım Selçuk hazırlamakta olduğu ikinci kitabı ile ilgili olarak yaklaşık 400 kişiyle görüşmüş, onları dinlemiş ve yine onlarla röportaj yapmış.  Sımsım Selçuk ikinci kitabını daha geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyor. Onun içinde harıl harıl çalışıyor.

Savaş öncesi Abhazya’ya giden Gazeteci Salim Özyılmaz’ı Ofisinde ziyaret eden Selçuk Sımsım bu ziyarette Özyılmaz’la bir de röportaj gerçekleştirdi. Yapılan bu özel röportajda Özyılmaz, Abhazya’ya yaptığı geziyle ilgili görüş ve düşüncelerini Sımsım Selçuk’a aktardı.

Selçuk Sımsım, yayınlamaya hazırlandığı ikinci kitabının iki bölümden oluşacağını, ilk bölümünde 1989-1993 yılları arasında bilgi ve belgelerin, ikinci bölümünde ise yine aynı yıllar arasında canlı tanıklarla yapılan röportajlar ve onların anılarının yer alacağını söyledi. 

Abhaz camiası, Selçuk Sımsım’ın hararetle ve büyük bir ciddiyetle hazırladığı ikinci kitabını yayınlamasını merakla bekliyor.

Selçuk Sımsım (Sol) kimdir

1974 yılında Hollanda da doğdu. Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü mezunu. 1992-2007 yılları arasında Sakarya Kafkas ve Kültür derneği başta olmak üzere Kafkasyalı STK’larda üye ve yönetici olarak görev yaptı. Aynı yıllarda folklör araştırmaları kapsamında Türkiye’nin birçok İlinde sözlü tarih çalışması yaptı. 2007 yılından bu yana Apsuvara  Çalışma Grubu’nda faaliyet gösteriyor.

Toplumsal meselelere hayli ilgi duyan Selçuk Sımsım’ın bu konularla ilgili yazıları çeşitli mecralarda yayınlanmış ve yayınlanmaya da devam edilmektedir.

2014 yılından beri Abhazya Milli Eğitim Bakanlığı ve Alaşara Derneği’nin ortak protokolü ile kurulan Apsuvara-Abazara Geliştirme Programının Türkiye Koordinatörlüğünü yürütüyor.

Yine 2014 yılından bu yana Abhaz-Abazin Dili, Folklor araştırma ve arşiv materyallerini koruma ve geliştirme programında görev yapmaktadır.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ