Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 24-10-2017 22:49   Güncelleme : 24-10-2017 22:49

AKYAZI ZİRVEYE YÜRÜDÜ

Akyazı Kaymakamlığı ve Akyazı Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri

AKYAZI ZİRVEYE YÜRÜDÜ

 Keremali Zirvesine yapılan doğa yürüyüşü yaklaşık 150 kişilik bir katılımla hafta sonu yapıldı.

Sağlıklı olmak, dinç kalmanın en önemli adımlarından biri olan doğa yürüyüşlerinin önemini ifade etmek adına Akyazı Belediyesi ve Akyazı Kaymakamlığının “Akyazı Yaylaları Doğa Yürüyüşleri ile şenleniyor” sloganı ile yapılan yürüyüş geçtiğimiz yıllarda yapılan yürüyüşlerle mukayese edildiğinde fazla ilgi görmedi.

Yürüyüşe Sakarya Vali yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Müftüsü İzzet Şener,  Akyazı Belediye Personeli ve 150 civarında  vatandaş katıldı.

Yürüyüş esnasında Akyazı Toplum sağlığı Merkezinden sağlık personelleri, Orman İşletme Personelleri,  Akyazı Belediyesi Ambulans aracı hazır bulundu.

22 Ekim Pazar sabahı 08.00’da Akyazı Belediyesi ana binası önünden araçlarla Güzlek mahallesinde bulunan Orman işletme binasına getirilen vatandaşlar buradan Keremali Zirvesine kadar olan 12 kilometrelik yolu yaya olarak katettiler.

Keremali Zirvesinde 30 dakika kadar verilen molanın ardından yine yaya olarak Hendek sınırları içindeki Göl Yayla’ya geçildi. Göl yaylanın olduğu yerde ise yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara Akyazı Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Geriye dönüş için Alaağaç obasına geçildi buradan da tekrar Orman işletmesi binasında ulaşıldı. Yaklaşık 20 kilometrelik yürüyüş sırasında vatandaşlar yürüyüşün yanı sıra eşsiz doğa manzaralarının da keyfini çıkardılar.

 

Yürüyüşe katılanlar Akyazı Belediyesi tarafından tekrar Güzlek Mahallesi Orman işletmenin olduğu yerden

alınarak Akyazı merkezine getirildi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ