Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 11-10-2017 23:20   Güncelleme : 11-10-2017 23:20

AKYAZI KENT KONSEYİ TOPLANDI

Akyazı Kent Konseyi Ekim ayına ait olağan toplantısını yaptı.

AKYAZI KENT KONSEYİ TOPLANDI

Akyazı Kent Konseyi Ekim ayına ait olağan toplantısını yaptı. Belediye ve Kent konseyi başkanı Hasan Akcan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Kaymakam Ömer Kalaylıda katıldı ve toplantıda önemli kararlar alındı.

Yapılan toplantıda gündem maddeleri tek tek görüşülüp karara bağlandı. Bu toplantıda Kadın Meclisi oluşturulması için önemli bir adım atıldı ve Kent Konseyi üyelerinin kadın meclisini oluşturmak için faal çalışmak suretiyle yapılacak ilk genel kurula getirilmesi karara bağlandı.

Kent Konseyinin önemli gündem maddelerinden biride uyuşturucuyla mücadeleydi. Uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı olduklarını söyleyen Kent konseyi konuyla ilgili olarak kendi aralarından bir çalışma grubu oluşturma ve oluşturulan bu çalışma grubunun çalışmalarına diğer üyelerinde katkı vermeleri karara bağlandı. Yine bu gündem maddesi uyarınca Kent konseyi Üyelerinin Mahallelerde gerçekleştirilecekleri toplantılarda konunun tüm vatandaşlara en ince detayına kadar anlatılması da alınan karar içinde yer aldı.

Toplantı sonunda Kent Konseyi ve Belediye Başkanı Hasan Akcan bir açıklama yaptı. Akcan açıklamasında şunları söyledi “ Bugün Ekim ayına ait konsey toplantımızı yaptık. Bu toplantıda önemli kararlar aldık. Bu kararları uygulamak için yapılması gerekenleri konuştuk. Vatandaşlarımızı yapacağımız toplantılarla bilinçlendirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili olarak Belediyemiz tarafından hazırlanmakta olan önemli bir projeyi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Hepimizin ortak bir noktası var o da İlçemize nasıl hizmet ederiz. İlçemizi nasıl bir adım daha ileriye götürürüzdür. Bunu sağladık şimdi uygulamak için adım atıyoruz”

İlçe Kaymakamı Ömer kalaylının da katıldığı Hasan Akcan’ın başkanlık yaptığı Ekim ayına ait yapılan Kent konseyi toplantısına Konsey üyeleri Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, Belediye Meclis Üyeleri Alim Gül, Abdullah Hikmet Kurt, Kemal Özten, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Durmuş, Akyazı Esnaf Odaları Başkanı Emin Üstün, As Akyazıspor Başkanı Sait Beşir, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, Kaymakamlık Yatarım İşleri Müdürü Cengiz Bilgin, SOYAD Müdürü Sabri Damar, Engelli Meclis Başkanı Handan Bilgiç, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Kent Konseyi Genel Sekreteri Yasemin Sal Özyiğit katıldı.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ